Košarka

VIDEO: Sjajni Dario Šarić i Sixersi napalili Philadelphiju pred Super Bowl, odlične partije Bendera i Bogdanovića

Dario Dodić • subota, 03.02.2018.
VIDEO: Sjajni Dario Šarić i Sixersi napalili Philadelphiju pred Super Bowl, odlične partije Bendera i Bogdanovića
Foto: EPA

Sve je bilo u znaku nadolazećeg Super Bowla u Philadelphiji, 76ersi su sa svojim navijačima zagrijali atmosferu uoči nastupa Philadelphia Eaglesa protiv New England Patriotsa. Sjajnu je partiju pružio Dario Šarić protiv Heata, odličan je u porazu Sunsa bio Dragan Bender, a odličan je, barem napadački, bio i Bojan Bogdanović...

AUTOR: Lovre Bilonić

Philadelphia 76ersi su na svom parketu ugostili Miami Heat i činilo se kako su promašili sport. U gradu bratske ljubavi sve je bilo u znaku Super Bowla. Philadelphia Eaglesi u nedjelju igraju NFL finale protiv New England Patriotsa i igrači i navijači 76ersa pumpali su atmosferu u posljednjoj domaćoj utakmici uoči velikog događaja.

Bila je ova utakmica velik događaj i za Joela Embiida, jer mu je trener Brown u dogovoru s liječničkom službom dao zeleno svjetlo za igranje obje utakmice u dva uzastopna dana, na što je Kamerunac prokomentirao kako će se napokon osjećati kao NBA igrač. Nakon toga, ide na Super Bowl s nekolicinom suigrača, što poznavajući Embiida nije nikakvo iznenađenje.

76ersi, kao 76ersi, koliko god veliku prednost stvorili, čeka ih neizvjesna završnica. Imali su domaćih 28 koševa prednosti početkom posljednje četvrtine i umalo je prokockali, na kraju su slavili 103:97.

Iako nije bio prvi strijelac Sixersa, Dario Šarić svakako je zaslužio epitet igrača utakmice. Šiši je utakmicu otvorio sa savršenih 5/5 iz igre, bio je sjajan i u obrani te je na kraju u pobjedu ugradio deveti double-double sezone. Na parketu je proveo 33 minute i upisao 17 koševa (4/6 za 2, 3/7 za 3), deset skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte. 20 koševa ubacio je Ben Simmons, Embiid je, kao i Dario, susret završio sa 17 koševa, ubilježio je i 11 skokova, ali i šest izgubljenih lopti.

Slabu je partiju kod Heata odigrao Goran Dragić (10 poena), a parket je uz objašnjenje kako je riječ o bolesti napustio Hassan Whiteside. Trojac s klupe je bio najzaslužniji za povratak gostiju u susret, Olynyk je ubacio 19 poena, Ellington 16, Adebayo 15 uz 13 skokova.

Iako su napadački odigrali vrlo dobru utakmicu Indiana Pacersi ubilježili su poraz na gostovanju kod Charlotte Hornetsa. Slavili su domaćini 133:126 na krilima sjajne prve četvrtine. Naime, Hornetsi su u prvoj četvrtini protiv Pacersa ubacili nevjerojatnih 49 poena, što je najbolji učinak bilo koje momčadi u jednoj četvrtini ove sezone, kao i najbolji učinak u povijesti franšize.

Lošu je obranu odigrala Indiana, ali je zahvaljujući odličnoj ofenzivi bila u igri do samog kraja. Ipak, Hornetsi su zasluženo slavili.

Kemba Walker je bio prvo ime kod domaćina, ubacio je 41 koš i dodao devet asistencija. Nicolas Batum dodao je 31 poen i devet skokova. Frank Kaminsky se zaustavio na 15 koševa, šest skokova i pet asistencija.

Najbolji kod Pacersa, kao i obično, bio je Victor Oladipo, u 37 minuta na parketu ubacio je 35 poena. Myles Turner je dodao 19 koševa i 11 skokova. Vrlo slabu obrambenu predstavu dobrim je napadačkim učinkom donekle popravio Bojan Bogdanović. Babo je na parketu proveo 33 minute i za to vrijeme ubacio 18 koševa (6/6 za 1, 3/5 za 2, 2/5 za 3) uz dva skoka i dvije asistencije.

Iako su Phoenix Sunsi teško stradali protiv raspoloženog Utah Jazza, odličnu utakmicu, jednu od boljih u svojoj NBA karijeri, odigrao je Dragan Bender. Bio je svijetla točka slabašnih Sunsa.

Najsvijetlija točka susreta bio je mladi igrač Jazza, Donovan Mitchell. Rookie je s 40 poena predvodio Utah do četvrte uzastopne pobjede. Nakon što su s 30 poena razlike razbili Golden State, Jazzeri su ponovili slično protiv Sunsa, završilo je 129:97.

Još je zanimljiviji podatak kako Mitchell s 40 poena nije ostvario najbolji učinak karijere, ali je impresionirao u laganoj pobjedi protiv Sunsa.

16 je poena kod Jazzera dodao Joe Ingles, 14 ubačaja uz devet asistencija ubilježio je Ricky Rubio.

Josh Jackson je s 20 poena predvodio Sunse, 19 je koševa dodao Devin Booker, za što je ispucao čak 24 lopte. Bender je ušao s klupe, odigrao je 28 minuta i prikupio 16 koševa (2/2 za 1, 1/2 za 2, 4/8 za 3), devet skokova, pet asistencija i blokadu.

Nakon što su doživjeli najgori poraz sezone protiv Jazza, aktualni NBA prvaci, košarkaši Golden State Warriorsa, vratili su se pobjedama. U gostima kod Sacramento Kingsa nisu impresionirali, ali su upisali pobjedi 119:104. 11-0 su Warriorsi u utakmicama nakon poraza: "Kada izgubimo naši momci postanu malo ljuti i onda njihov talent preuzme stvar u svoje ruke", pojasnio je trener Kerr.

Raspoložen je bio Kevin Durant, u pobjedu Warriorsa ugradio je 33 koša. 23 je doda Steph Curry, na 20 se zaustavio Klay Thompson.

Prilično izjednačene Kingse predvodio je Zach Randolph s 18 poena, 17 je dodao Justin Jackson, po 16 su upisali Fox i Hield.

NBA, rezultati:
Charlotte - Indiana 133:126
Boston - Atlanta 119:110
Brooklyn - L.A. Lakers 99:102
Toronto - Portland 130:105
Philadelphia - Miami 103:97
Milwaukee - New York 92:90
Phoenix - Utah 97:129
Oklahoma City - New Orleans 100:114
Sacramento - Golden State 104:119

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!