Košarka

VIDEO: Utakmica karijere Dragana Bendera, Mario Hezonja najbolji protiv Bucksa

Dario Dodić • nedjelja, 11.02.2018.
VIDEO: Utakmica karijere Dragana Bendera, Mario Hezonja najbolji protiv Bucksa
Foto: EPA

Fenomenalnu partiju Dragan Bender okrunio je učikom karijere u dvoboju Sunsa i Nuggetsa, sjajan je bio i Mario Hezonja, predvodio je Orlando Magic u ogledu protiv Milwaukee Bucksa...

Možda su Phoenix Sunsi izgubili od Denver Nuggetsa, ali mogu puno toga pozitivnoga izvući iz sinoćnje utakmice. Učinke karijere ostvarili su TJ Warren i Dragan Bender, a u sjajnom se svjetlu navijačima Sunsa predstavio i novopridošli Elfrid Payton. Kako to obično biva s igračima koji napuste Orlando Magic, Payton se odlično snašao već u prvoj utakmici u novoj sredini.

Nuggetsi su u drugom poluvremenu uspjeli slomiti Sunse i slaviti 123:113. Predvođeni raspoloženim Wilsonom Chandlerom, koji je ubacio 26 koševa uz šut 11/15 iz igre. Will Barton ubacio je koš manje, Nikola Jokić dodao je 21 poen, devet skokova i osam asistencija.

S 31 poenom Warren je bio prvo ime Sunsa, ali pravo osvježenje bio je odličan nastup Dragana Bendera. Dragan je na parketu proveo 33 minute i za to vrijeme ubacio 23 poena što mu je najbolji učinak NBA karijere. Šutirao je 2/2 za 1, 6/10 za 2 i 3/5 za 3 poena, dodao je osam skokova, četiri asistencije, ukradenu loptu i dvije blokade, s njim na parketu Sunsi su bili u plusu deset koševa.

Elfrid Payton pokazao je da bi mogao biti vrlo koristan momčadi iz Phoenixa, odigrao je 35 minuta i uz šut iz igre 8/13 ubilježio 19 poena, uz šest skokova i devet asistencija.

Tek u posljednjoj minuti Milwaukee Bucksi su slomili otpor Orlando Magica i ubilježili gostujuću pobjedu 111:104. Propustio je Magic doći do četvrte uzastopne pobjede, ali je trener Vogel nakon susreta rekao da je vrlo zadovoljan prezentacijom svojih igrača.

Jedan od igrača čijom je prezentacijom bio zadovoljan bio je i Mario Hezonja. Hezonja je rasplinuo i posljednje trunke sumnje ima li mjesta za njega u NBA-u i može s nestrpljenjem iščekivati kraj sezone i status slobodnog igrača. Na parketu je proveo 35 minuta i predvodio Magic s 23 poena (6/7 za 1, 7/11 za 2, 1/5 za 3), dodao je tri skoka i tri ukradene lopte. Šteta što ga nije išla trica, kao niti ostatak Magica, što je ujedno i ključan razlog poraza. Odličan je bio Mario i u obrambenim zadacima, iako se mučio s Giannisom Antetokounmpom.

Nezaustavljivi Grk predvodio je Buckse s 32 poena, Khris Middleton se zaustavio na 21 poenu, deset skokova i sedam asistencija, Eric Bledsoe dodao je 18 koševa i osam asistencija.

Kod Magica valja istaknuti 20 koševa Fourniera i 19 ubačaja Shelvina Macka.

Philadelphia 76ersi odigrali su još jednom dobru utakmicu od početka do kraja i sa 112:98 stigli do 28. pobjede u sezoni, svladali su na svom parketu L.A. Clipperse. Drugi put u NBA karijeri Joel Embiid je odigrao utakmice u dvije uzastopne večeri, iako je domaćim navijačima, ali i treneru Brettu Brownu na trenutak stalo srce kada se udario u koljeno, Embbid je odigrao sjajnu utakmicu i predvodio Sixerse do pobjede.

29 koševa i 16 skokova ubilježio je Embiid u pobjedi Sixersa, dok su Redick i McConnell dodali po 17 poena. Ben Simmons se zaustavio na 14 koševa i deset asistencija, dok je nešto slabiju šutersku večer imao Dario Šarić. Isfrustrirani Šiši proveo je na parketu 32 minute i ubacio deset koševa (1/1 za 1, 3/7 za 2, 1/5 za 3) uz devet skokova, pet asistencija i jednu blokadu.

Najbolji kod Clippersa bio je Lou Williams s 23 poena (9/21 iz igre), koš manje dodao je Danilo Gallinari, dok je DeAndre Jordan večer okončao s deset poena i 21 skokom.

Vrlo dobar je debi u dresu Los Angeles Lakersa imao Isaiah Thomas, podsjetivši na onog Thomasa koji je žario i palio ligom dok je bio u dresu Boston Celticsa. Izgubili su Lakersi u gostima kod Dallas Mavericksa 130:123.

Thomas je ušao s klupe, proveo na parketu 31 minutu i ubilježio 22 koša (7/12 iz igre) uz šest asistencija. Drugi igrač doveden u tradeu, Channing Frye, nije ulazio u igru. Julius Randle bio je prvo ime Lakersa s 26 koševa, osam skokova i sedam asistencija, Brandon Ingram dodao je 22 poena. Ivica Zubac odigrao je manje od minute, bez učinka.

Mavse je do pobjede predvodio Dirk Nowitzki s 22 poena u 24 minute, koš manje dodao je Harrison Barnes, Dwight Powell ubacio je 19 poena uz sedam skokova.

NBA, rezultati:
Brooklyn - New Orleans 128:138p
Orlando - Milwaukee 104:111
Philadelphia - L.A. Clippers 122:98
Chicago - Washington 90:101
Dallas - L.A. Lakers 130:123
Golden State - San Antonio 122:105
Phoenix - Denver 113:123

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.02.2018. u 18:22
    Čudno kako svi naši vani odigraju 20 utakmica karijere po sezoni, a kad dođu u reprezentaciju onda bude totalni kupus...Po izvještajima, morali bi imati neviđenu dominaciju.
    Obrisan korisnik
  • narada10811.02.2018. u 15:05
    kako nas reprezentacijski stozer na prsolom EP-u nije bio u stanju uklopiti ovog momka, barem za igru u obrani....to meni nije jasno
    narada108