Košarka

Australija i Filipini slavili, Kazahstan pobjedom zakomplicirao situaciju u skupini D

Sportnet • nedjelja, 25.02.2018.
Australija i Filipini slavili, Kazahstan pobjedom zakomplicirao situaciju u skupini D
Foto: EPA

Još su dvije utakmice ostale u prvoj fazi azijskih kvalifikacija u skupinama B i D. Dok je situacija u skupini B poprilično jasna, u skupini D dodatna iznenađenja još su moguća...

PIŠE: Jan Šneler

Prva faza azijskih kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine se bliže svome kraju. S obzirom na to da se bodovi osvojeni u prvoj fazi prenose u drugi, odlučujući krug, jasno je kako niti jedna momčad nema pravo na odmor i opuštanje.

Australija i Filipini mirno su osvojili bodove protiv Tajvana, odnosno Japana. Australija je već na odmoru vodila protiv Tajvana s 47:25 te je bilo prilično jasno kako gosti nemaju velike šanse. Konačno je završilo 88:68 za Australiju. Creek je za domaću momčad postigao 18 koševa te tomu pridodao 9 skokova. Za Tajvan, Chen je upisao 22 poena uz pet skokova i dvije asistencije.

Što se tiče Filipina, utakmicu su otvorili katastrofalno. Japan je u prvoj četvrtini vodio s velikih 4:20. Ipak Filipinci su potvrdili svoju kvalitetu te u drugoj četvrtini došli do prednosti 41:26, napravivši seriju 37:6. Do kraja utakmice kontrolirali su utakmicu te da nije bilo neopreznih posljednjih par minuta, prednost bi bila sigurno dvoznamenkasta. Ovako su se Filipini morali zadovoljiti s pobjedom 89:84.

Blatche je bio najbolji u momčadi Filipina te je upisao učinak od 18 koševa i 16 skokova. Kod Japana, Hiejima je postigao 23 poena.

U skupini D, Kazahstan je ostvario važnu pobjedu protiv Katara je ostvario prednost u slučaju istog broja bodova. Utakmica je bila izjednačena do treće četvrtine. No nakon odmora Katar se pretvara u potpuno drugačiju momčad i Kazahstan pobjeđuje s velikom razlikom. Prilično je nestvaran konačan rezultat s obzirom na stanje na poluvremenu. Rezultat prije odmora bio je 33:33, dok je na kraju Kazahstan slavio s 96:63.

Iako je u Kazahstanu bilo pregršt raspoloženih igrača, najefikasniji je bio Yergali s 22 poena, četiri skoka i tri asistencije. U redovima reprezentacije Katara Saad je postigao 15 koševa i dodao šest skokova.

Potpuno u skladu s očekivanjima, Iran je na svom terenu svladao Irak s 83:53. Iako je na poluvremenu razlika bila svega pet koševa, boljom igrom u nastavku, Iran je došao do zasluženog slavlja. Khakbahrami je predvodio Iran sa 16 poena, četiri skoka i sedam asistencija, dok je kod Iraka Abdullah bio najefikasniji s 12 poena.

Azijske kvalifikacije, 4. kolo:
Australija - Tajvan 88:68
Filipini - Japan 89:84
Kazahstan - Katar 96:63
Iran - Irak 83:53

Skupina B
1. Australija 4-0
2. Filipini 3-1
3. Tajvan 1-3
4. Japan 0-4

Skupina D
1. Iran 3-1
2. Kazahstan 3-1
3. Katar 1-3
4. Irak 1-3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!