Zimski sportovi

Pellegrino i Caspersen Falla slavili u sprintu u Lahtiju

Sportnet • subota, 03.03.2018.
Pellegrino i Caspersen Falla slavili u sprintu u Lahtiju
Foto: EPA

Nakon današnjeg sprinta na 1.4 km u ženskoj konkurenciji i sprinta na 1.6 km u muškoj konkurenciji, pobjedu su odnijeli Norvežanka Maiken Caspersen Falla i Talijan Federico Pellegrino...

PIŠE: Jan Šneler

Nakon nedavno završenih Zimskih olimpijskih igara, skijaški trkači i trkačice vratili su se na utrke Svjetskog kupa. U finskom Lahtiju održala su se danas dva sprinta, u muškoj i ženskoj kategoriji te će biti iznimno zanimljivo sljedećeg tjedna u norveškom Drammenu kao i u finalu Svjetskog kupa u švedskom Falunu.

U muškoj konkurenciji, vodeći u poretku sprintaša i Svjetskog kupa, Johannes Hoesflot Klaebo nije uspio doći do pobjede. Iako je bio najbrži u polufinalnoj utrci, u finalu je došao tek do treće pozicije. Njegov pratitelj, kako u polufinalu tako i u poretku sprinta, Federico Pellegrino uspio je skinuti Norvežanina i pobijediti u Lahtiju.

Drugoplasirani, sa 77 stotinki zaostatka za Talijanom bio je ruski trkač Gleb Retivih. Što se tiče poretka sprintaša, Klaebo je i dalje na prvom mjestu no Pellegrino sve više prijeti.

U ženskoj utrci očekivano je slavila Maiken Caspersen Falla, koja je najbolja bila i u polufinalnoj skupini. Druga je s 36 stotinki zaostatka završila Šveđanka Stina Nilsson, dok je na trećem mjestu također bila Šveđanka. Hanna Falk zaostala je za pobjednicom 78 stotinki.

S obzirom na to da su do kraja ostala još dva sprinta, velika bitka vodit će se između Falle i Nilsson. Nakon što je Šveđanka osvojila zlatnu olimpijsku medalju u sprintu u Pjongčangu, Norvežanka je svakako željna ostvariti pobjedu u kategoriji sprinta ispred Nilsson.

Lahti, sprint (m):
1. Federico Pellegrino (ITA) 3:16.73
2. Gleb Retivih (RUS) +0.77
3. Johannes Hoesflot Klaebo (NOR) +0.90
...

Lahti, sprint (ž):
1. Maiken Caspersen Falla (NOR) 2:54.83
2. Stina Nilsson (ŠVE) +0.36
3. Hanna Falk (ŠVE) +0.78
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!