Rukomet

Nexe i drugi put svladao Slovence i potvrdio drugo mjesto

Mihaela Bradovski • nedjelja, 04.03.2018.
Nexe i drugi put svladao Slovence i potvrdio drugo mjesto

Rukometaši Nexea napravili su veliki korak prema prolazu u četvrtfinale EHF kupa. I drugi put bili su bolji od Kopra što znači da će završiti barem drugoplasirani u skupini i to s velikim šansama za četvrtfinale...

Pobjeda protiv Kopra puno znači Našičanima u borbi za prolaz u četvrtfinale EHF kupa. U oba susreta svladali su Slovence, imaju i domaću pobjedu protiv Finaca i ako pretpostavimo da će slaviti i u Finskoj kod najslabijeg protivnika u skupini, Nexe može polako slaviti prolaz u četvrtfinale.

Međutim još uvijek ti bodovi protiv Cocksa nisu uhvaćeni te treba biti oprezan i pametno odraditi posao do kraja. On uključuje i dvoboj protiv Göppingena u Našicama u sljedećem kolu što će biti prva meč lopta za prolaz u četvrtfinale.

Najslabiji drugoplasirani neće vidjeti četvrtfinale i to je ono što u Našicama žele izbjeći. Nakon četvrtog kola već ima iza njih drugoplasiranih te bi jedna pobjeda riješila sve dvojbe, čak možda i jedan remi.

Protiv Kopra su samo potvrdili kako imaju bolju momčad te nastavili tamo gdje su stali u drugom poluvremenu u Prešovu. Protiv Tatrana odradili su loše prvo i odlično drugo poluvrijeme na koje su nastavili ovaj dvoboj te upisali pobjedu 29:24.

Slovenci su tako ostali dva kola prije kraja na samo dva boda i uz dva poraza protiv Nexea, Cocksi nemaju niti jedan bod i Nexe je definitivno u odličnoj poziciji.

Protiv Kopra predvodili su ga Saša Barišić Jaman s osam golova, Patrik Leban dodao je šest, a Vedran Zrnić pet. Kod gostiju Adam Bratkovič postigao je šest golova.

FOTO - Josip Ledinšćak, SEHA liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!