Košarka

VIDEO: Lokomotiv Kuban i Darušafaka osigurali prolazak u polufinale Eurokupa

Petar Jenjić • subota, 10.03.2018.
VIDEO: Lokomotiv Kuban i Darušafaka osigurali prolazak u polufinale Eurokupa

Odigrani su drugi susreti četvrtfinala Eurokupa u kojima su prolazak u polufinale osigurali Darušafaka i Lokomotiv Kuban. Turska momčad slavila je u gostima kod Budućnosti, kao i Lokomotiv Kuban kod Gran Canarije...

Zenit je pred svojim navijačima u Sankt Peterburgu stigao do pobjede protiv Reggiane i tako izjednačio rezultat u seriji na 1-1. Ruska momčad slavila je rezultatom 91:77, a istaknimo kako će pobjednik ove serije po prvi puta u klupskoj povijesti igrati polufinale Eurokupa.

Veći dio susreta bio je prilično izjednačen, a u posljednju četvrtinu Zenit je ušao s četiri koša prednosti (64:60). Nakon što je s četiri poena u nizu Reggiana stigla do poravnanja, uslijedila je serija domaćina 10:2, na krilima Marka Simonovića i Evgenija Voronova. Vrlo brzo Shayne Whittington je tricom donio ruskoj momčadi dvoznamenkastu prednost (82:70) i time riješio pitanje pobjednika.

Najbolji je u pobjedničkoj momčadi bio Evgeni Voronov s 22 poena i osam skokova, Kyle Kuric dodao je 16 koševa, a Malcolm Griffin 12 poena i sedam dodavanja. Goste su s po 13 poena predvodili Julian Wright (osam skokova) i Manučar Markoišvili.

Treću utakmicu osigurao je i Uniks Kazan koji je na domaćem parketu svladao Bayern sa 80:73. Unatoč zaostatku od 12 koševa pred kraj prvog poluvremena (40:28), domaćin odličnom trećom četvrtinom dolazi do dva poena prednosti uoči posljednjih deset minuta (54:52).

Iako se njemačka momčad dobro držala do završnice, Uniks je utakmicu uspio prelomiti u svoju korist. Jamar Smith ubacio je tricu za vodstvo 71:63, da bi Stephane Lasme 80 sekundi prije kraja donio domaćinu neuhvatljivu dvoznamenkastu prednost (75:65).

Quino Colom predvodio je pobjedničku momčad s 15 koševa i šest skokova, Trent Lockett dodao je 14 poena, dok je Melvin Ejim ubacio 13 koševa. Nezaustavljiv je u gostujućim redovima bio Devin Booker s 29 koševa i šest skokova, Vladimir Lučić ubacio je deset poena.

Iako je igrala bez Jamesa Bella i Howarda Sant Roosa, Darušafaka je u drugoj utakmici četvrtfinalne serije slavila u gostima kod Budućnosti i prva osigurala prolazak u polufinale. Nakon tijesne pobjede u prvom dvoboju (57:54), turska momčad večeras je slavila rezultatom 78:71.

Gotovo svih 40 minuta gostujuća momčad bila je u vodstvu, a prvu dvoznamenkastu prednost Darušafaku donio je Scottie Wilbekin (28:17). Tijekom drugog poluvremena gosti su imali i 16 poena viška (62:46), Budućnost je serijom 10:2 uspjela spustiti zaostatak, no više od toga nije išlo. Turska momčad rutinski je privela utakmicu prema kraju.

Goste je do slavlja predvodio Scottie Wilbekin s 22 poena, JaJuan Johnson dodao je 12 koševa, a Stanton Kidd 11 poena. Najbolji je kod Budućnosti bio Kyle Gibson s 19 koševa, dok je Nikola Ivanović dodao 16 poena.

Prolazak u sljedeću fazu osigurao je i Lokomotiv Kuban koji je slavio u gostima kod Gran Canarije rezultatom 80:59. Nakon izjednačenog prvog poluvremena koje je zaključila s dva poena viška (37:35), ruska momčad u nastavku ubacuje u brzinu više. U trećoj četvrtini primila je tek devet koševa, uoči posljednjih deset minuta imala 12 poena prednosti (56:44) koje je do kraja uspjela sačuvati.

Odličan je u redovima pobjedničke momčadi bio Dimitri Kulagin s 32 poena i četiri skoka, Frank Elegar dodao je 11 koševa i osam skokova. Ondrej Balvin s 12 koševa i šest skokova bio je najbolji kod Gran Canarije.

Eurokup, četvrtfinale:
Zenit St. Peterburg - Reggiana 91:77
Uniks Kazan - Bayern München 80:73
Budućnost - Darušafaka 71:78
Gran Canaria - Lokomotiv Kuban 59:80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!