Košarka

Reggiana i Bayern pobjedama osigurali polufinale Eurokupa

Petar Jenjić • srijeda, 14.03.2018.
Reggiana i Bayern pobjedama osigurali polufinale Eurokupa
Foto: Kristijan Komarica

Saznali smo dva posljednja putnika u polufinale Eurokupa, to su Reggiana i Bayern München koji su iskoristili prednost domaćeg terena i s ukupnih 2-1 stigli do pobjeda protiv Uniks Kazana i Zenit St. Peterburga...

Po prvi puta u klupskoj povijesti Bayern München igrat će polufinale jednog europskog natjecanja. Njemačka momčad iskoristila je na pravi način prednost domaćeg terena i s ukupnih 2-1 bila bolja od Uniks Kazana. U večerašnjem susretu slavila je rezultatom 91:81.

Veći dio utakmice bio je prilično izjednačen, s čestim izmjenama u vodstvu. Nakon ubačaja Maika Zirbesa u 29. minuti Bayern je poveo s dva razlike (65:63) i do kraja prednost nije ispustio. Poenima Braydona Hobbsa po prvi puta na utakmici njemačka momčad povela je s dvoznamenkastom razlikom (78:68), šest minuta prije kraja. Uspio se Uniks još jednom spustiti na minus tri (78:75), no više od toga nije išlo.

Reggie Redding s 23 poena, sedam skokova i četiri dodavanja predvodio je Bayern do pobjede, dok je Jared Cunningham dodao 21 koš. Najbolji je kod gostiju bio Trent Lockett sa 16 koševa i šest skokova, po 12 poena dodali su Stephane Lasme i Melvin Ejim (sedam skokova).

Isto kao i spomenuti Bayern, prednost domaćeg terena iskoristila je i Reggiana koja je u trećoj utakmici protiv Zenita slavila rezultatom 105:99 i s 2-1 prošla među četiri najbolje momčadi.

Talijanska momčad odigrala je bolje prvo poluvrijeme u kojem je imala i dvoznamenkastu prednost (37:27), no slabija treća četvrtina donijela je povratak gostujuće momčadi koja je u 27. minuti poenima Evgenija Voronova došla do devet koševa viška (68:59). Ipak, do kraja četvrtine Reggiana se vraća u vodstvo. Iako je Zenit do kraja ostao u priključku, talijanska momčad prednost više nije ispustila.

Reggianu je do polufinala predvodio Chris Wright s 25 poena, šest skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte. Julian Wright dodao je 21 koš i pet skokova, a Amedeo Della Valle 20 poena. Najbolji je kod gostiju bio Evgeni Voronov s 23 koša, dok je Kyle Kuric dodao 19 poena i sedam skokova.

Eurokup, četvrtfinale:
Bayern München - Uniks Kazan 91:81
Reggiana - Zenit St. Peterburg 105:99

Parovi polufinala:
Darušafaka - Bayern München
Lokomotiv Kuban - Reggiana

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!