Zimski sportovi

Goggia slavila u posljednjoj utrci, Weirather do ukupne pobjede u superveleslalomu

Branimir Korać • četvrtak, 15.03.2018.
Goggia slavila u posljednjoj utrci, Weirather do ukupne pobjede u superveleslalomu
Foto: EPA

Talijanka Sofia Goggia pobjednica je posljednjeg superveleslaloma u sezoni, a ukupnu pobjedu u ovoj disciplini odnijela je Tina Weirather. Prijetila joj je samo Lara Gut, ali Švicarka je nije završila utrku...

Tina Weirather obranila je Mali kristalni globus u superveleslalomu nakon što je u zadnju utrku sezone ušla kao prilična favoritkinja za osvajanje ukupne pobjede. Mogla ju je uhvatiti samo Lara Gut, ali ona je napravila pogrešku u ranoj fazi utrke i nije došla do cilja.

Nakon što je Weirather prošla kroz cilj s najboljim vremenom, Gut je znala kako je mora skinuti s vrha, ali nije uspjela Švicarka tako ostaje na drugom mjestu u ukupnom poretku ove discipline, a za dolazak na vrh trebala je pobjedu, a da Weirather ne bude u prvih tri.

Taj uvjet je ispunjen, skijašica iz Lihtenštajna na kraju je završila na šestom mjestu, no kako je Gut kiksala, bilo joj je potpuno svejedno i nije imala razloga za nezadovoljstvo.

Inače, pobjedu u posljednjoj utrci uzela je Talijanka Sofia Goggia koja je imala 2 stotinke bolje vrijeme od Viktorije Rebensburg dok je Lindsey Vonn bila treća.

Super-G, Are:
1. Sofia Goggia (Italija) 1:07.92
2. Viktoria Rebensburg (Njemačka) +0.32
3. Lindsey Vonn (SAD) +0.53
4. Michelle Gisin (Švicarska) +0.75
5. Federica Brignone (Italija) +0.93
...

Poredak u superveleslalomu:
1. Tina Weirather (Lihtenštajn) 461
2. Lara Gut (Švicarska) 375
3. Anna Veith (Austrija) 339

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!