Košarka

VIDEO: Veliki preokret Darušafake i pobjeda nad Bayernom, Lokomotiv lakoćom slavio protiv Reggiane

Petar Jenjić • utorak, 20.03.2018.
VIDEO: Veliki preokret Darušafake i pobjeda nad Bayernom, Lokomotiv lakoćom slavio protiv Reggiane

Odigrane su prve polufinalne utakmice Eurokupa, dva potpuno suprotna dvoboja. U prvom je Lokomotiv Kuban već u prvom poluvremenu slomio otpor Reggiane i lakoćom došao do pobjede, dok je Darušafaka pred svojim navijačima napravila veliki preokret protiv Bayerna u drugom dijelu i u posljednjoj sekundi utakmice došla do pobjede...

Lokomotiv Kuban nastavlja s nizom neporaženosti u Eurokupu ove sezone i u prvom polufinalnom susretu. Ruska momčad na domaćem je terenu bila bolja od talijanske Reggiane sa 82:65. Kao što to u konačnici rezultat i sugerira, domaćin nije imao prevelikih problema doći do pobjede. Prvo poluvrijeme zaključio je s 15 koševa viška (43:28), a do kraja susreta više nije ispustio dvoznamenkastu prednost.

Trener Lokomotiva Saša Obradović dobro je rasporedio minutažu među igračima, najviše je igrao Dimitri Kulagin, ukupno 29 minuta. Domaćina je do pobjede predvodio Brian Qvale sa 16 koševa, dok su po 11 poena dodali Frank Elegar (devet skokova) i Chris Babb.

Najbolji je u redovima gostujuće momčadi bio Chris Wright s 14 koševa, Jalen Reynolds dodao je 13 poena i devet skokova.

Pravu dramu mogli smo gledati u Turskoj gdje je Darušafaka u posljednjim sekundama utakmice osigurala pobjedu protiv Bayerna. Domaćin je slavio rezultatom 76:74, iako je u samoj završnici prvog poluvremena zaostajao 23 koša razlike (47:24). Junak Darušafake bio je Stanton Kidd koji je četiri desetinke prije isteka vremena tricom postavio konačan rezultat.

Najučinkovitiji u redovima pobjednika bio je Scottie Wilbekin s 24 poena i sedam asistencija, Michael Eric dodao je 18 koševa i 11 skokova, a JaJuan Johnson 15 poena i pet skokova.

Jared Cunningham s 20 koševa i pet asistencija predvodio je njemačku momčad, dok je Reggie Redding dodao 15 poena i sedam skokova.

Eurokup, polufinale:
Lokomotiv Kuban - Reggiana 82:65
Darušafaka - Bayern München 76:74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!