Zimski sportovi

Medveščak završio nastup u četvrtfinalu, Linz zasluženo odlazi u polufinale

Branimir Korać • utorak, 20.03.2018.
Medveščak završio nastup u četvrtfinalu, Linz zasluženo odlazi u polufinale
Foto: FaH

Hokejaši Medveščaka završili su s nastupom u EBEL-u za ovu sezonu porazom u četvrtfinalnoj seriji protiv Linza. Iako su izgubili prve dvije četvrtfinalne utakmice, Austrijanci su uspjeli doći do preokreta i s četiri pobjede zaredom proći u polufinale...

Medveščak je u četvrtfinalnoj seriji EBEL-a išao iz krajnosti u krajnost. Od odličnih nastupa u prve dvije utakmice te u jučerašnjoj nakon jednosatnog prekida, do loših predstava u trećoj iu četvrtoj utakmici u Linzu te dobrim dijelom i u naredne dvije u Zagrebu.

Nakon tog sjajnog otvaranja četvrtfinala i dvije odlične utakmice u Linzu i Zagrebu, izgledalo je kako Medvjedi imaju rješenje za favorizirani Linz, preuzeli su prednost domaćeg leda, ali vrlo brzo sve je krenulo krivim smjerom.

U dva susreta u Linzu primili su po osam pogodaka, izgledalo je kao da odrađuju posao i jedva čekaju povratak na svoj led, ali Linz je nakon tih ogromnih pobjeda jako podignuo samopouzdanje, došao je u Zagreb odlučan barem vratiti seriju na svoj led, a u konačnici je s dvije pobjede prošao i u polufinale bez potrebe završetka posla u sedmoj utakmici.

Bila je to za Medveščak sezona prepuna uspona i padova, u serijama se pobjeđivalo, u serijama se gubilo, a i u ovoj četvrtfinalnoj seriji bilo je previše oscilacija za prolaz protiv kvalitetnog protivnika.

Nakon jučerašnje drame i poraza u produžetku nakon gotovo četiri sata, Medvjedi su danas imali pred sobom susret na sve ili ništa. Igrala im je samo pobjeda koja bi im pružila još jednu šansu u Linzu. Ipak je presudio loš ulazak u zadnjih 20 minuta, tu je Linz preuzeo kontrolu i na kraju otišao do pobjede.

Austrijanci su prvi stigli do prednosti golom Fabija Hofera u 16. minuti, ali u drugoj trećini Medvjedi su odigrali bolje, te treću dočekali s vodstvom 3:2 zahvaljujući dva pogotka Tylera Morleya te jednim Sondrea Oldena.

Ključni preokret dogodio se odmah na startu posljednje trećine. Tu su Austrijanci s dva brza gola Briana Leblera poveli s 4:3 da bi 11 minuta prije kraja Rick Schofield povisio na 5:3.

Nadu Medveščaku pružio je Morley golom pet minuta prije kraja, ali više od toga nije išlo i Linz slavi 5:4 te prolazi u polufinale pobjedom u seriji 4-2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10820.03.2018. u 22:46
    sve u svemu dobra sezona, cak odlicna, jer stici do PO-a je vec uspjeh, a sa Linzom je bilo borbeno do kraja.
    narada108