Nogomet

Alli: "Engleskoj je pomoglo poniženje na Europskom prvenstvu 2016. godine"

Branimir Korać • četvrtak, 22.03.2018.
Alli: "Engleskoj je pomoglo poniženje na Europskom prvenstvu 2016. godine"
Foto: EPA

Engleska će i na naredno veliko natjecanje otići s velikim ambicijama, baš kao i uvijek, a vrijeme će pokazati koliko će moći. S istim nadama otišla je i na Europsko prvenstvo 2016. godine, ali rezultat je bio daleko ispod očekivanja...

2016. godine Engleska se provukla kroz grupnu fazu remijima protiv Slovačke i Rusije te pobjedom protiv Walesa, a onda ju je eliminirao Island. Taj poraz od Islanđana proglašen je u Engleskoj jednim od najvećih poniženja u povijesti otočkog nogometa, a danas Englezi smatraju kako je loš nastup na prošlom Euru pomogao za budućnost.

"Sigurno nas je to ojačalo. Nikada ne znate što će vas dočekati na turniru, ali osjećam da smo kao momčad jači, ujedinjeniji smo i puno toga smo naučili iz tog neuspjeha. To je bilo najvažnije, naučiti u porazu", istaknuo je Dele Alli.

"Velika je stvar biti dio tako velikog natjecanja i normalno je da ste razočarani kada tako završi. Najlakše bi bilo sakriti se, izbrisati taj neuspjeh iz glave i samo krenuti dalje. Ali bilo je važno da prođemo kroz to i naučimo na pogreškama koje smo radili".

Englesku će u Rusiju voditi Gareth Southgate, izbornik koji je ranije vodio mladu reprezentaciju Engleske i Allija jako dobro poznaje, a zvijezda Tottenhama ima visoko mišljenje o njemu.

"Gareth je sjajan trener i sjajna osoba. S njim je ugodno razgovarati i to je vrlo važno. Kada je na okupu toliko igrača iz različitih klubova, važno je sve dobro ukomponirati, a on je tu odličan. Užitak je s njim raditi."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10822.03.2018. u 21:33
    slazem se...pog. ono o golmanima [da li ima gdje da se kladi na to?? ;-)] No, svakoj seriji treba doci kraj. A sa igracima poput Rashforda, Kanea, Diera, Sterlinga mogu bit ubitacni. Pitanje je ukoliko ce ta individualna klasa prekrit eventualne slabosti u obrani.
    narada108
  • Obrisan korisnik22.03.2018. u 19:58
    Oni tako na svako takmicenje idu sa velikim ambicijama, a na kraju nista! Tako ce biti i sada. Zasto bi bilo drugacije!? Naravno, ne smije da izostane barem jedan lijepi kiks njihovog golmana:)
    Obrisan korisnik