Rukomet

Wisla teže no očekivano slavila protiv Wybrzeze Gdanska, pet golova Šime Ivića

Sportnet • subota, 24.03.2018.
Wisla teže no očekivano slavila protiv Wybrzeze Gdanska, pet golova Šime Ivića
Foto: EPA

U 28. kolu poljske rukometne lige, Wisla Plock je na svom terenu teže nego što se mislilo slavila protiv gostujućeg Wybrzeze Gdanjska...

PIŠE: Jan Šneler

Iako praktički uz Kielce nemaju ozbiljnijih protivnika u poljskoj ligi, rukometašima Wisle u današnjem susretu nije bilo lako. Tek boljom igrom u drugom dijelu uspjeli su okrenuti stvari u svoju korist i slaviti protiv Wybrzeza iz Gdanjska.

Vodila je Wisla tijekom prvog dijela no nikako nisu mogli potpuno slomiti gostujuću momčad i doći do prednosti koja bi im omogućavala jednostavniju završnicu. Veliku grešku napravili su domaći upravo na samom kraju prvog dijela. Iako su vodili u 27. minuti s 12:10, samo tri kasnije je gostujuća momčad vodila 13:14. S tim rezultatom se i otišlo na odmor.

U drugom dijelu bilo je jasno kako Wisla mora popraviti obrambene zadatke i biti puno koncentriranija. Poraz im ne bi bio sudbonosan ali svakako bi loše izgledao, pogotovo kada se zna snaga Wisle. Krenulo je dobro, no ponovno Wisla ne uspijeva doći do većeg vodstva.

U 42. minuti Wybrzeze ponovno ima vodstvo 19:20 i problemi za domaće su se nastavili. Ipak Wisla je bolje ušla u samu završnicu susreta. U posljednjih deset minuta ušli su s vodstvom koje su podignuli i na dva razlike a u 54. minuti konačno riješili utakmicu. Vodili su tada 27:23. Na kraju je Wisla slavila rezultatom 29:25.

Kod domaće momčadi najefikasniji je bio Gilberto Duarte sa sedam pogodaka, dok je hrvatski reprezentativac Šime Ivić postigao pet golova. Drugi Hrvat u redovima Wisle, Lovro Mihić postigao je jedan pogodak iz dva pokušaja. Gostima nije pomogla niti odlična utakmica Lukasza Rogulskog koji je postigao odličnih 10 golova iz svega 11 pokušaja.

Poljska rukometna liga, 28. kolo:
Wisla Plock - Wybrzeze Gdansk 29:25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!