Nogomet

VIDEO: Argentina osramoćena u Madridu, Španjolska joj zabila čak šest golova

Branimir Korać • utorak, 27.03.2018.
VIDEO: Argentina osramoćena u Madridu, Španjolska joj zabila čak šest golova
Foto: EPA

Katastrofalan poraz upisala je Argentina na Wandi Metropolitanu. Španjolska ju je pregazila i nanijela joj jedan od najtežih poraza u povijesti. Argentinci su bili oslabljeni jer ponovno nije igrao Lionel Messi, ali bez obzira na to, nitko nije očekivao poraz čak 6:1...

Iako je Jorge Sampaoli najavio kako bi Lionel Messi mogao nastupiti u dvoboju protiv Španjolske, to se nije dogodilo. Čak i da je zaliječio ozljedu i bio potpuno spreman za nastup, teško bi nešto promijenio. Španjolci su bili vrlo razigrani i izrazito ubojiti te su pregazili Argentinu s nevjerojatnih 6:1.

Sve što su Španjolci zamislili ujedno su i ostvarili. Šest udaraca u okvir gola i šest pogodaka te rijetko viđena dominacija u završnici u dvobojima reprezentacija iz samog svjetskog vrha. Čak na travnjaku Argentina nije bila baš toliko podređena koliko rezultat sugerira, ali jednostavno sve što su Španjolci zapucali, ujedno su i pogodili.

Prvi su zaprijetili Argentinci i to već u osmoj minuti preko Gonzala Higuaina koji je iz blizine iz dobre pozicije pucao preko gola.

U 12. minuti domaćin je stigao do prvog pogotka. Marco Asensio je krasnom asistencijom kroz srce obrane izbacio u odličnu priliku Diega Costu koji dolazi do lopte prije nego Sergio Romero i šalje je u mrežu.

Romero je u toj situaciji zaradio ozljedu nakon kontakta s Costom te je desetak minuta kasnije ipak napustio travnjak, a zamijenio ga je Willy Caballero.

Nije se dugo čekalo na odlazak i Caballera po loptu u mrežu. U 27. minuti raspoloženi Isco je nakon nove asistencije Asensija ostao posve zaboravljen u 16 metara i to je kaznio pogotkom za 2:0.

U završnici prvog dijela Argentina je dala naznaku kako bi se mogla vratiti i učiniti susret zanimljivim. U 39. minuti Ever Banega izveo je korner, najviši u skoku bio je Nicolas Otamendi koji glavom smanjuje na 2:1.

Bio je to ujedno i rezultat s kojim se otišlo na odmor i nitko nije mogao niti pomisliti kakva katastrofa čeka Argentince u nastavku susreta.

Već u prvih deset minuta nastavka Španjolska je pobjegla na 4:1. Prvo je Iago Aspas pobjegao obrani, odlučio se za povratnu loptu za natrčalog Isca koji još jednom pogađa. U 55. minuti novi brzi napad Španjolaca, argentinska obrana nije dobro reagirala i Thiago Alcantara zabija za ogromnih 4:1.

Nije se Španjolska tu zaustavila. U 73. minuti David De Gea ispucao je loptu iz svog kaznenog prostora, obrana Argentine potpuno je zaspala, a Aspas je pobjegao i zabio peti gol.

Točku na i stavio je Isco u 74. minuti kada je Otamendiju loptu uzeo Aspas, pronašao Isca, a ovaj zabio za konačnih 6:1.

Vrlo ružan poraz za Argentinu koja je bila značajno oslabljena, ali to nije nikakvo opravdanje za ovu katastrofu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!