Košarka

Dino Rađa u uglednom društvu primljen u Kuću slavnih

Branimir Korać • subota, 31.03.2018.
Dino Rađa u uglednom društvu primljen u Kuću slavnih

Danas su objavljena imena novih članova Kuće slavnih, a među njima je i Dino Rađa. Rađa je primljen u društvu Jasona Kidda, Stevea Nasha, Granta Hilla, Raya Allena...

U San Antoniju objavljena su imena novih članova Kuće slavnih, a među već ranije spomenutim imenima koji će ući u generaciji 2018., našlo se i ime nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Dine Rađe koji je ostavio traga u NBA ligi nastupajući u dresu Boston Celticsa.

Rađa je u Bostonu proveo četiri sezone, a prije toga nastupao je za Split s kojim je osvojio i dvije titule prvaka Europe te za rimski Messaggero.

Nakon NBA epizode vratio se u Europu te nastupao za Panathinaikos, Zadar, Olympiakos, Cibonu i Split u kojem je i završio igračku karijeru.

Rađa je u NBA ligi prosječno bilježio 16.7 poena, 8.4 skoka i 1.6 asistencija po susretu.

Osim Rađe, u ovoj generaciji u Hall of Fame primljeni su i Steve Nash, Jason Kidd, Grant Hill, Ray Allen, Maurice Cheeks, Tina Thompson, trener Lefty Driesell, Charlie Scott, Rick Welts, Rod Thorn, Katie Smith i Ora Mae Washington.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani31.03.2018. u 23:37
    Naigra se u Cigoni hahah
    Bogomdani
  • narada10831.03.2018. u 20:31
    bravo Legendo! Neko vrijeme najskuplji evropski kosarkas. Ko ga nije vidio i ne zna njegovu sjajnu igru, ne zna kako elegantno jedna petica moze igrati.
    narada108
  • x&yzd31.03.2018. u 20:18
    Cestitke Dinu. Najbolji rookie uz Larrya Birda u povijesti Boston Celticsa. Jedini njih dvojica iznad 1000 poena.
    x&yzd