Hrvatski kup, Polufinale, 04.04.2018, 17:30 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Mario Zebec, Borut Križarić, Jerko Crnčić
Dinamo
Dinamo
Izet Hajrović 24'
El Arbi Hillel Soudani 80'
Ante Ćorić 82'
3:0(1:0) Rijeka
Rijeka

VIDEO: Riječani s igračem manje cijelo drugo poluvrijeme glatko poraženi u Maksimiru, Dinamo ide u finale

Branimir Korać • srijeda, 04.04.2018.
VIDEO: Riječani s igračem manje cijelo drugo poluvrijeme glatko poraženi u Maksimiru, Dinamo ide u finale
Foto: FaH

Veliko finale Hrvatskog kupa između Dinama i Hajduka bit će odigrano 23. svibnja u Vinkovcima, a Modri su nastup u završnom susretu osigurali glatkom polufinalnom pobjedom protiv Rijeke...

Nakon što je Hajduk eliminirao Lokomotivu i plasirao se u finale Kupa, pridružio mu se i Dinamo. Modri su imali lakši posao, visoko su svladali Rijeku s 3:0 i izborili nastup u finalu.

Cijelo drugo poluvrijeme Riječani su odradili bez kapetana Filipa Bradarića koji je zaradio dva žuta kartona, na arbitražu Marija Zebeca imali su primjedbi i jedni i drugi, no u konačnici Dinamo uz bolju igru prolazi dalje.

Već u trećoj minuti Dinamo je mogao povesti, Dani Olmo izveo je udarac iz kuta, najviši u skoku bio je Amir Rrahmani, no lopta je sjela na gredu. Nije se dugo čekalo na uzvrat na drugoj strani, Ademi je pogriješio, sijevnuo je brzi napad Riječana koji ne završava uspješno Marin Leovac, Danijel Zagorac obranio je njegov pokušaj.

Igralo se od početka otvoreno, tražili su i jedni i drugi pogodak te je Hilal Soudani također opasno zaprijetio, nakon dobrog dodavanja Izeta Hajrovića, s ruba kaznenog prostora pucao je malo pokraj vratnice.

Uslijedilo je mirnije razdoblje u kojem se igralo konstantno između dva kaznena prostora bez nekih posebnih prijetnji na obje strane.

No to je prekinuto u 24. minuti kada je Dinamo nakon odlične akcije stigao do vodstva. Hajrović je počeo akciju, lopta je došla do Marija Gavranović na drugoj strani, on odlično uočava Hajrovića koji u punom trku ulazi u kazneni prostor i nakon sjajne asistencije Gavranovića, zabija rutinski za vodstvo.

U završnici prvog dijela s nekoliko dobrih akcija istaknuo se i mladi Borna Sosa, no rezultat se više nije mijenjao. Treba istaknuti i dvije sporne situzacije, prvo kada je Heber išao prema Zagorcu, no dosuđeno je zaleđe, a onda u 45. minuti kada nije dosuđen kazneni udarac nakon što je pucao Doumbia, a Bradarić rukom blokirao njegov šut.

Odmah na startu drugog dijela novi hendikep za Riječane. Bradarić je zaradio drugi žuti karton nakon dvoboja na centru gdje je izbio loptu ispred Dine Perića koji ga pogađa nogom u donji dio kopačke, a Zebec prestrogo pokazuje Bradariću put u svlačionicu.

Dinamo je s igračem više imao inicijativu, Rijeka se okrenula kontranapadima tražeći pogrešku Modrih koja bi otvorila prostor. Jedna takva prilika se i otvorila u 65. minuti kada je domaćin pogriješio, Heber krenuo u kontranapad, ali obrana Dinama se na vrijeme vratila i zatvorila Acostyja.

Riječani su se s pravom ljutili na Zebeca u 71. minuti kada je Stojanovič startao na Acostyja, odgurnuo ga, a sudac je umjesto da dosudi čisti prekršaj za Riječane na rubu 16 metara, pokazao žuti karton Acosytju, valjda zbog simuliranja.

Deset minuta prije kraja Dinamo potvrđuje prolazak u finale. Božinovu je loptu uzeo Gavranović, u nastavku akcije Ante Ćorić sjajno proigrava Soudanija, obrana Rijeke lakoćom ispada, a Soudani rutinski zabija za 2:0.

Dvije minute kasnije Sluga mora ponovno po loptu u mrežu. Ovaj put dubinsku loptu poslao je Stojanovič prema Ćoriću, obrana gostiju reagirala je jako loše i Ćorić je uspio skrenuti loptu u gol.

Do kraja susreta promjena nije bilo i Dinamo je osigurao nastup u finalu koje je na rasporedu 23. svibnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!