Tenis

Karlović najbolji u ključnim trenucima, preko Amerikanca do četvrtfinala Houstona

Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.04.2018.
Karlović najbolji u ključnim trenucima, preko Amerikanca do četvrtfinala Houstona
Foto: EPA

Ivo Karlović prošao je u četvrtfinale ATP turnira u Houstonu. U susretu drugog kola svladao je Amerikanca Denisa Kudlu breakovima u završnici oba seta...

Ivo Karlović odrađuje sjajan posao u Houstonu. Upisao je i drugu pobjedu, ovaj put svladao je 122. igrača svijeta Denisa Kudlu s dva puta po 7:5.

Kudla je u prvom kolu iznenadio Fernanda Verdasca dok je Karlović svladao Tara Daniela, a Amerikanac je bio dobro poznat hrvatskom tenisaču jer su se često susretali. Posljednji put bili su na suprotnim stranama prošle godine u Newportu kada je Karlović odnio pobjedu s dva puta po 6:4. No pobjeđivao je Kudla Karlovića, dobio ha je 2011. godine u Newportu te 2016. u Madridu te je Ivo bio oprezan uoči ovog meča.

Prvi set dobio je breakom u 11. gemu nakon što su u ranoj fazi igrači razmijenili breakove. Kod 5:5 Karlović je stigao do nove break prilike, iskoristio ju i onda mirno odservirao za prvi set.

Embed from Getty Images

Drugi set bio je različit utoliko što je Karlović bio dosta koncentriraniji na svom servisu i nije dopustio Kudli nijednu break priliku. S druge strane Amerikanac je konstantno bio pod pritiskom, spašavao se u prvom, trećem i petom gemu kada je Karlović propustio ukupno pet break lopti, ali kod 5:5 ponovno je pao. Došao je Ivo do 15:40, iskoristio ovu šansu i još jednom odservirao za set bez izgubljenog poena.

Ovaj put taj servis donio mu je i meč te prolaz u četvrtfinale. Hrvatski tenisač imao je 70 posto ubačaja prvog servisa i pogodio je 14 aseva. Dok je Kudla iskoristio samo jednu break priliku, Karlović je realizirao njih tri od ukupno osam.

Četvrtfinale mu donosi dvoboj protiv boljeg iz meča između Nicka Kyrgiosa i Björna Fratangela. Kyrgios u ovaj meč ulazi kao priličan favorit i izgledan je protivnik hrvatskom tenisaču u četvrtfinalu.

ATP Houston, drugo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska) - Denis Kudla (SAD, Q) 7:5, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!