Tenis

Šančić izborio polufinale Houstona, Karlović i Nestor ispali

Sportnet • petak, 13.04.2018.
Šančić izborio polufinale Houstona, Karlović i Nestor ispali
Foto: EPA

Noćas su u četvrtfinalu turnira parova u Houstonu nastupila dva hrvatska tenisača, na žalost, s polovičnim uspjehom. Šteta je tim veća, jer da su obojica izborila polufinale, za finale bi igrali upravo jedan protiv drugog, tako bismo sigurno imali jednog tenisača u finalu turnira.

AUTOR: Stipe Dedić

Ivo Karlović i Daniel Nestor nisu na žalost uspjeli izboriti polufinale turnira parova u Houstonu. Bolji od hrvatsko-kanadske kombinacije, koja usput zajedno ima 84 godine na leđima, bili su Frances Tiafoe i Dustin Brown s 2:0 (7-6(5), 6-3) u setovima. Drugi naš predstavnik u ždrijebu, Antonio Šančić, u paru s Nijemcem Andreom Begemannom izborio je polufinale izbacivši s turnira četvrte nositelje, Amerikanca Donalda Younga i Meksikanca Santiaga Gonzaleza. Bilo je 2:0 (7-6(4), 6-2) za hrvatsko-njemački par.

Na početku meča servisi i igra na mreži kod oba su para funkcionirali gotovo savršeno. U jedanaestom gemu prvog seta Karlović i Nestor zapadaju u neprilike. Njihovi protivnici izborili su tri break lopte od kojih su treću i iskoristili te tako stigli do 6:5 i servisa za set. Ipak, Karlović i Nestor uzvraćaju istom mjerom u sljedećem gemu, tako da je o pobjedniku prvog seta odlučio tie-break.

U trinaestoj igri Tiafoe i Brown vrlo rano dolaze do mini breaka i konstantno su održavali prednost gotovo do samoga kraja. Karlović i Nestor uspijevaju se vratiti u set i smanjiti na 6:5, no odmah potom i gube servis tako da je prva dionica otišla na stranu američko-njemačke kombinacije.

U drugom setu Frances Tiafoe i Dustin Brown otvaraju osvojivši tri od četiri gema, a prednost koju su stekli dok kraja nisu ispustili. Imali su Karlović i Nestor priliku vratiti se u meč pri rezultatu 4:2 za Tiafoea i Browna, no nisu uspjeli iskoristiti jedinu break priliku u drugom setu. Na kraju 7:6(5), 6:3 za Amerikanca i Nijemca koji će u polufinalu igrati protiv još jednog Hrvata, Antonia Sančića.

Šančić je u paru s Andreom Begemannom s turnira izbacio četvrte nositelje, Amerikanca Donalda Younga i Meksikanca Santiaga Gonzaleza. Baš kao i u meču u kojem je nastupio Ivo Karlović, o pobjedniku prvog seta odlučivao je tie-break, s tim da u ovom meču prethodno nije bilo izgubljenih servisa, štoviše, vidjeli smo tek jednu break priliku i to baš za Šančića i Begemanna, no američko-meksička kombinacija odagnala je opasnost i set na koncu dovela i do odlučujuće, trinaeste igre.

U tie-breaku prvog seta Šančić i Begemann uzimaju sva tri poena na otvaranju. Young i Gonzalez odgovaraju serijom 4:0 i preokreću rezultat, no odmah potom gube oba svoja servisa i set je na koncu rezultatom 7:4 u tie-breaku otišao na stranu Šančića i Begemanna.

Odmah na početku drugog seta Young i Gonzalez imali su dvije break prilike i mogućnost da otvore drugu dionicu na najbolji mogući način, no uspjeli su to riješiti Šančić i Begemann i povesti 1:0 u gemovima. Od tog trenutka hrvatsko-njemački par nije više dozvolio loptu za break na svom servisu, dok su protivnički lomili čak dva puta za konačnih 6:2 u drugom setu. Šančić i Begemann za finale će se boriti protiv para koji je prethodno s turnira izbacio Karlovića i Nestora, protiv Francesa Tiafoea i Dustina Browna.

ATP Houston, parovi, četvrtfinale:
Ivo Karlović/Daniel Nestor - Frances Tiafoe/Dustin Brown (5)6:7, 3:6
Antonio Šančić/Daniel Begemann - Donald Young/Santiago Gonzalez 7:6(4), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!