Košarka

VIDEO: Fenomenalni Pacersi predvođeni Oladipom srušili Cavse na domaćem terenu - Bogdanovićeva odlična obrambena rola

Petar Jenjić • ponedjeljak, 16.04.2018.
VIDEO: Fenomenalni Pacersi predvođeni Oladipom srušili Cavse na domaćem terenu - Bogdanovićeva odlična obrambena rola
Foto: EPA

Indiana Pacersi odigrali su sjajnu prvu utakmicu prve runde doigravanja. Od početka do kraja vodili su protiv Cleveland Cavaliersa i zasluženo stigli do visoke pobjede 98:80 predvođeni odličnim Victorom Oladipom koji se još jednom pokazao kao vođa momčadi. Iako nije odigrao napadački dobru utakmicu Bojan Bogdanović odradio je odličan posao u obrani gdje je uglavnom čuvao LeBrona Jamesa...

Igre iz regularnog dijela sezone nikako nisu bile tek slučajnost. Indiana Pacersi nastavili su s fenomenalnom igrom i u prvoj utakmici doigravanja, protiv najbolje momčadi Istoka posljednje tri godine - Cleveland Cavaliersa predvođenih LeBronom Jamesom. Na krilima odlične napadačke utakmice Victora Oladipa i sjajne momčadske obrane Pacersi su potpuno nadigrali Cavalierse na gostujućem terenu.

Od samog otvaranja pa sve do kraja utakmice Pacersi su igrali na najvišem mogućem nivou. Nijednom tijekom susreta nisu se našli u zaostatku, a tijekom utakmice imali i 23 poena prednosti. Zaustavili su i nasrtaje Cavaliersa koji su se početkom posljednje četvrtine spustili na sedam koševa minusa i zasluženo stigli do pobjede i vodstva u seriji.

Napadački skromnije, obrambeno odlično - tako bi ukratko mogli opisati utakmicu Bojana Bogdanovića koji je čuvao Jamesa kroz veći dio utakmice i svoj posao odrađivao na vrlo visokom nivou.

Cavsi su krenuli prilično rezervirano napadački, pokušavao je LeBron James razigrati suigrače u raoj fazi utakmice, ali nije išlo - u šest minuta igre ubacili su tek četiri poena uz 12 promašaja iz igre. Nakon ukradene lopte Bogdanović se sjurio u kontru i sjajno poentirao uz prekršaj za prvu dvoznamenkastu prednost Indiane na susretu (14:4).

Hrvatski košarkaš već u sljedećem napadu ponovno je poentirao uz prekršaj, a Indiana je nastavila puniti koš Cavaliersa. U desetoj minuti imali su 17 poena prednosti, bilo je 25:8. A kako najbolje potvrditi dominaciju u prvoj četvrtini pokazao je Lance Stephenson sjajnim zakucavanjem.

Kao što je to bio slučaj i u ranijim utakmicama ove sezone Bogdanović je veći dio vremena provedenog na terenu čuvao Jamesa i uz veliki trud to odrađivao jako dobro. I bolji braniči teško mogu zaustaviti trenutno najdominantnijeg napadača lige, a James je u drugoj dionici dodao 14 poena. Međutim Cleveland je i dalje konstantno hvatao zaostatak jer Indiana nijednom nije ispustila dvoznamenkastu prednost.

Pacersi su i u drugom poluvremenu nastavili igrati jako dobro. Iako je napadački odigrao četvrtinu za zaborav, Bogdanović je nastavio s odličnim obrambenim reakcijama, a Indiana je i dalje na krilima, cijelu sezonu odličnog, Victora Oladipa i večeras gotovo nepogrešivog Mylesa Turnera čuvala ranije stečenu razliku. Međutim gotovo sve je ispustila u samoj završnici treće dionice.

Znalo se da Cleveland ne može odigrati cijelu utakmicu ispod prosjeka - tako je i bilo. J.R. Smith pogodio je nekoliko dalekometnih šuteva, uvukla se nervoza među Pacerse koji su po prvi puta od prve četvrtine ispustili dvoznamenkastu prednost. Serijom 13:1 Cavsi se spuštaju na minus sedam (70:63).

Na sedam koševa zaostatka Cleveland je stigao još jednom u posljednjoj četvrtini, ali nešto se pitalo i Pacerse te njihovog najboljeg igrača. Victor Oladipo izvukao je najbolje od sebe kada je bilo najpotrebnije, a nakon trice Bogdanovića prednost Indiane vratila se na 17 razlike (88:71), sedam minuta prije kraja. James je ubrzo stigao do triple-doublea, a i novog velikog postignuća. S 2189. ubačajem prestigao je Michaela Jordana na drugom mjestu najviše pogođenih šuteva iz igre i ispred njega još je samo Kareem Abdul-Jabbar.

Rezultat se do kraja nije previše mijenjao, Pacersi su uspjeli sačuvati stečenu prednost i došli do velike pobjede - kako rezultatske tako i u dodatnom podizanju samopouzdanja uoči nastavka serije.

Victor Oladipo susret je zaključio s 32 poena, šest skokova i četiri ukradene lopte čime je bio najbolji u redovima pobjedničke momčadi. Myles Turner dodao je 16 koševa i osam skokova, dok je Bojan Bogdanović susret zaključio s 15 poena (4/11 za dva, 1/6 za tricu, slobodna bacanja 4/4), šest skokova, jednom asistencijom i tri ukradene lopte.

LeBron James predvodio je Cavalierse s 24 poena, deset skokova i 12 asistencija čime je postao tek treći igrač sa 1500 ili više asistencija u doigravanju. J.R. Smith dodao je 15 koševa, a Larry Nance Jr. deset poena i pet skokova.

NBA doigravanje, prva runda:
Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 80:98

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10816.04.2018. u 00:29
    ne znam, zar ne vidis taktiku Indiane, neko je morao bit na LBJ, i to cjelo vrijeme, a kod Pacersa su odlucili da to ne bude jedinica njihove ekipe, nego Bojan za kojeg se inace kreiraju situacije gdje je cesto sam na sutu. Toga danas skoro pa nije bilo. Zato "rola" "uloga" "funkcija" sta god hoces.
    narada108
  • x&yzd16.04.2018. u 00:19
    Bogdanović je igrao 38 minuta, najviše u Indiani. To više nije 'rola'. Odličnu rolu je odigrao Stephenson, 17 minuta, 12 koševa i 5 skokova plus žestoka obrana na Le Bronu.
    x&yzd