Tenis

Ena Kajević poražena na startu kvalifikacija u Istanbulu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 22.04.2018.
Ena Kajević poražena na startu kvalifikacija u Istanbulu

Hrvatska tenisačica Ena Kajević nije uspjela izboriti prvi nastup u glavnom ždrijebu nekog WTA turnira. U prvom kolu kvalifikacija u Istanbulu poražena je od Ruskinje Anne Kalinskaje u dva seta...

S obzirom na mali broj mečeva protiv igračica koje nastupaju na najvišoj razini, Ena Kajević pružila je dobar otpor Ruskinju Anni Kalinskaji u prvom kolu kvalifikacija u Istanbulu.

Kajević je u kvalifikacije ušla uz pozivnicu organizatora, a ždrijeb ju je spario s osmom nositeljicom, 147. igračicom svijeta Annom Kalinskajom. Kalinskaja ove godine iza sebe ima dosta dobrih nastupa na ITF turnirima više kategorije, uspješno je prošla i kvalifikacije Australian Opena i u ovaj susret ušla je kao priličan favorit.

Međutim Kajević ju je natjerala na jači angažman, meč je potrajaop sat i 40 minuta, ali Kalinskaja je na kraju ipak odnijela pobjedu s dva puta po 6:4.

Hrvatska tenisačica dosta nervozno ušla je u meč, Kalinskaja je brzo pobjegla na 4:0, ali na kraju se ipak morala pomučiti da uzme taj set sa 6:4. U drugom setu vodila se ravnopravna borba sve do sedmog gema u kojem Kajević gubi servis nakon čega Ruskinja rutinski dovršava posao.

S obzirom na ogromnu razliku u renkingu od 1000 mjesta te neiskustvo hrvatske igračice na ovoj razini, Kajević je odradila dobar meč koji će joj sigurno podići samopouzdanje unatoč upisanom porazu.

Kalinskaja će u drugom kolu kvalifikacija igrati protiv Španjolke Sare Sorribes Tormo koja je sa 6:4, 7:5 svladala Turkinju Basak Eraydin.

WTA Istanbul, kvalifikacije, prvo kolo:
Anna Kalinskaja (Rusija, 8) - Ena Kajević (Hrvatska, WC) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!