Košarka

VIDEO: Wizardsi se vratili u seriju, Wall nezaustavljiv, Beal izbačen pet minuta prije kraja

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.04.2018.
VIDEO: Wizardsi se vratili u seriju, Wall nezaustavljiv, Beal izbačen pet minuta prije kraja
Foto: EPA

Zanimljivo je i u seriji između Washington Wizardsa i Toronto Raptorsa u kojoj je svaka momčad upisala po dvije pobjede. Domaći tereni zasad se uspješno brane, a Raptorsi su propustili priliku za veliku pobjedu u Washingtonu...

Washington Wizards - Toronto Raptors 106:98 (2-2)

Sjajan nastup Johna Walla i Bradleyja Beala vratio je Washington u seriju i donio mu poravnanje na 2-2. Iako je Beal pet minuta prije kraja izbačen iz susreta zbog šest osobnih pogrešaka, Wizardsi su predvođeni Wallom izdržali i došli do pobjede.

Iz Washingtona su uoči doigravanja stizali signali kako nemaju ništa protiv Raptorsa u prvom krugu doigravanja, bez obzira što je Toronto prva momčad Istoka u regularnom dijelu sezone. Wizardsi su vidjeli svoju šansu i smatrali su da je vrlo dobra. Nakon prva dva susreta u Torontu nisu bili u dobroj poziciji, Raptorsi su vodili s 2-0, ali u Washingtonu Toronto nije uspio doći do breaka i Wizardsi su uspjeli poravnati u seriji.

Beal je u velikoj mjeri zaslužan za to. U prve dvije utakmice nije bio na očekivanoj razini, dosta se mučio, posebno u drugoj utakmici koju je završio sa samo devet poena i šutom 3/11. Međutim nakon povratka u Washington sve se promijenilo, u ove dvije utakmice ubacivao je gotovo 30 poena u prosjeku i pomogao je Wizardsima da osiguraju u najmanju ruku povratak na svoj parket.

Raptorsi imaju za čim žaliti, propustili su veliku priliku odnijeti važnu gostujuću pobjedu iz Washingtona i povesti s 3-1 u seriji. Imali su tijekom susreta dvoznamenkastu prednost, na ulasku u drugo poluvrijeme i plus 14, ali serijom 18:4 domaćin ju je izbrisao i vratio se u utakmicu.

Novi veliki ispit za Washington stigao je pet minuta prije kraja susreta kada je kod rezultata 92:92 Beal zaradio šestu osobnu pogrešku. U tom trenutku sve je palo na leđa Walla koji je do kraja nosio Wizardse i imao prste u deset od 14 poena domaćina do kraja susreta.

"Nakon šestog prekršaja bio sam ljut, frustriran, bijesan, dodajte koji god želite pridjev. Rekao sam suigračima da ćemo bez obzira na sve pobijediti, posebno jer je John bio na parketu, a kada je on u igri, sviđaju mi se naše šanse", istaknuo je Beal.

Serija ostaje potpuno otvorena, Wizardsi su se vratili i pritisak je na Raptorsima. Odlično su se s njim nosili u regularnom, dijelu sezone, ali ovo je nešto sasvim drugo. Na velikom ispitu bit će u petoj utakmici, većem nego u prve dvije jer je sada prostor za pogreške i kikseve ipak puno manji.

Beal je ovaj susret završio s 31 poenom (5/7 trica) i pet skokova, a Wall je dodao 27 poena, 14 asistencija i šest skokova. Kod Raptorsa DeMar DeRozan ubacio je 35 poena te dodao šest skokova i šest asistencija, Kyle Lowry ubilježio je 19 poena, sedam skokova i pet asistencija, a Serge Ibaka uhvatio je deset skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!