Košarka

VIDEO: James i Korver za pobjedu Cavsa, Bogdanović nije ponovio treću utakmicu

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.04.2018.
VIDEO: James i Korver za pobjedu Cavsa, Bogdanović nije ponovio treću utakmicu
Foto: EPA

Cleveland Cavaliersi uspjeli su poravnati na 2-2 u seriji protiv Indiana Pacersa nakon još jedne teške i tijesne utakmice. Pacersi su pali u završnici susreta kada su stvari u svoje ruke preuzeli Kyle Korver i LeBron James...

Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 100:104 (2-2)

Serija između Pacersa i Cavaliersa definitivno je najneizvjesnija u ovosezonskoj prvoj rundi. Tri od četiri utakmice završile su u četiri poena razlike, jedino su Pacersi u prvoj utakmici u Ohiju pomeli Cavalierse i svladali ih sa 98:80. Ostali dvoboji donijeli su fizički čvrstu košarku, s puno kontakta, tvrde igre i neizvjesne završnice.

Nimalo se nije razlikovala niti ova četvrta utakmica koja je otišla na stranu Cavsa sa 104:100. Odluka je pala u samoj završnici kada su stvari u svoje ruke uzeli LeBron James i Kyle Korver te prelomili dvoboj na stranu Cavsa. Dvije trice Korvera i dva ulaza Jamesa bili su dovoljni za odvajanje na 101:95 manje od dvije minute prije kraja nakon čega se Pacersi nisu uspjeli vratiti u egal.

Nakon briljantne treće utakmice, sedam trica, 30 poena i sjajne obrane na Jamesu, Bojan Bogdanović nije bio toliko učinkovit. Cavsi su imali drugačiji pristup prema njemu u ovom dvoboju, u napadu nije dobivao toliko prostora dok je u obrani bio dobar i zajedno sa Stephensonom pokušavao usporiti Jamesa što nije bilo lako.

Bogdanović je šuterski bio ispod prošle utakmice, no onakav nastup jednostavno nije lako ponoviti u doigravanju. Ovaj put upisao je deset poena uz šut 2/5 za dva i 2/8 za tri poena, nijednom nije završio na liniji slobodnih bacanja, a uhvatio je šest skokova te podijelio dvije asistencije.

Veći problem Indiane u ovom susretu bio je skroman učinak Victora Oladipa koji je završavao puno napada, međutim nije bio toliko učinkovit. Nominalno najbolji igrač Pacersa ispucao je 20 lopti, a pogodio njih samo pet te je s tri izgubljene lopte bio najlošiji kod Pacersa u tom segmentu. Preuzeo je odgovornost, ali Pacersi su na njemu odrađivali odličnu obranu. James se s takvim čim može nositi i ima oružja, Oladipo ipak malo teže.

I u ovom susretu Pacersi su se vraćali iz visokog minusa. Tijekom druge četvrtine Cleveland je imao 16 poena viška da bi domaćin sve to izbrisao i došao na samo minus dva uoči zadnje dionice. U posljednjoj četvrtini momčadi su se izmjenjivali u vodstvu sve do već spomenutog razdoblja kada na scenu stupaju James i Korver te serijom 10:2 odvode Cavse do 101:95.

"Jednostavno nismo igrali na pravi način. Ponekad u ovakve emotivne utakmice uđeš previše željan pobjede, počneš samostalno pokušavati riješiti stvari, a to obično ne prolazi", priznao je nakon susreta Nate McMillan, a James je kratko poručio: "Nikada ne želiš ući u zaostatak 3-1, bez obzira je li riječ o finalu ili prvoj rundi."

Cavsi su nastupili bez Georgea Hilla koji ima problema s leđima, James je dvoboj završio s 32 poena, 13 skokova i sedam asistencija, Korver je dodao 18 poena, a Kevin Love 11 skokova, ali samo uz pet poena i šut 2/10.

Kod Pacersa Domantas Sabonis ubacio je 19 poena uz šest skokova, po 17 poena dodali su Myles Turner i Victor Oladipo, a Thaddeus Young ubilježio je 12 poena i 16 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!