Tenis

Kvalifikantica lakoćom pobijedila Goerges, Šarapova nastavlja s porazima

Petar Jenjić • utorak, 24.04.2018.
Kvalifikantica lakoćom pobijedila Goerges, Šarapova nastavlja s porazima
Foto: EPA

Prvo kolo WTA turnira u Stuttgartu donijelo je nastavak negativnog niza Marije Šarapove koja je upisala četvrti uzastopni poraz kojim će ispasti iz TOP 50 na ljestvici najboljih svjetskih tenisačica. Iznenađujuće lako do pobjede je stigla kvalifikantica Marketa Vondroušova koja je bila bolja od domaće predstavnice Julije Goerges...

Nakon titule u Charlestonu prije dva tjedna Kiki Bertens nije uspjela nastaviti niz pobjeda. U prvom kolu Stuttgarta namjerila se na raspoloženu Karolinu Pliškovu koja je stigla do prve pobjede u drugom međusobnom susretu.

Petoj nositeljici za pobjedu je trebalo tek sat vremena, a na kraju je slavila s dva puta po 6:2. I u prvom i u drugom setu Pliškovoj su bila potrebna po dva breaka za, kako se na kraju pokazalo, laganu pobjedu.

Još od Australian opena Maria Šarapova nije uspjela upisati pobjedu, a danas je upisala četvrti uzastopni poraz koji će je izbaciti iz najboljih 50 tenisačica po drugi puta u karijeri. Bolja je od peterostruke Grand Slam pobjednice bila Caroline Garcia sa 3:6, 7:6 (6), 6:4.

Nakon što je glatko dobila prvi set bez ijedne dopuštene break prilike protivnici, Šarapova je posustala. Nakon jednog breaka sa svake strane, set je otišao u tie-break. Garcia je vodila kroz cijelu 13. igru, Ruskinja je spasila tri set lopte protivnice, ali četvrtu nije uspjela.

Posljednji set bolje je otvorila Šarapova koja je s breakom došla do vodstva 2:0. Međutim, već u sljedećem gemu gubi stečenu prednost, da bi, kada je bilo najpotrebnije, francuska tenisačica ponovno oduzela servis protivnici. Povela je s 5:4 i na vlastitom servisu iskoristila ukupno drugu meč loptu.

Na uspješno odrađenim kvalifikacijama nije se zaustavila Marketa Vondroušova koja je lakoćom svladala domaću predstavnicu i 11. tenisačicu svijeta Juliju Goerges. Češka tenisačica slavila je sa 6:2, 6:2 u meču u kojem protivnici nije dozvolila nijednu break priliku.

WTA Stuttgart, prvo kolo:
Marta Kostjuk - Antonia Lottner 6:4, 6:1
Karolina Pliškova - Kiki Bertens 6:2, 6:2
Caroline Garcia - Maria Šarapova 3:6, 7:6 (6), 6:4
Marketa Vondroušova - Julia Goerges 6:2, 6:2
Laura Siegemund - Barbora Strycova 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!