Nogomet

Henderson: "Moramo zadržati samopouzdanje", Fazio: "Bitka još nije izgubljena, borit ćemo se do kraja"

Petar Jenjić • utorak, 24.04.2018.
Henderson: "Moramo zadržati samopouzdanje", Fazio: "Bitka još nije izgubljena, borit ćemo se do kraja"
Foto: EPA

Odlična utakmica na Anfieldu otišla je na stranu Liverpoola koji je slavio protiv Rome s 5:2. Dok s pobjedničke strane žale za tim što su primili dva pogotka u posljednjim minutama utakmice, iz talijanskog tabora i dalje su optimistični te vjeruju u preokret u Rimu...

Ne treba posebno isticati kako je Liverpool odigrao sjajnu utakmicu pred svojim navijačima u prvom dvoboju Lige prvaka protiv Rome. Engleska momčad na krilima Mohameda Salaha imala je vodstvo 5:0, no u samoj završnici gosti postižu dva pogotka i ostavljaju nade za uzvrat u Rimu. Svjestan toga jest i igrač Liverpoola Jordan Henderson.

"Razočarani smo s dva primljena pogotka u završnici utakmice jer smo osjećali da je imamo pod kontrolom. U isto vrijeme igrali smo odlično, pobijedili smo i na gostovanje idemo s tri pogotka prednosti. Nismo igrali previše nogometa u posljednjih 20 minuta i njihovi su nas golovi malo poremetili. Unatoč tome, moramo zadržati samopouzdanje."

Nekadašnji igrač Redsa Robbie Fowler prokomentirao je utakmicu za BBC radio: "Liverpool je bio sjajan večeras, malo nervozan i naivan u završnim minutama. Međutim, da ste prije početka pitali navijače žele li ovakav rezultat nakon prve utakmice, 99% bi ih potpisalo."

S druge strane Romin branič Federico Fazio i dalje tvrdi kako se neće predati. Vjeruje kako još itekako imaju šanse u uzvratu protiv Redsa.

"Postigli smo dva pogotka i imali dosta šansi za gol u prvom poluvremenu. Moramo ostati optimistični, borci smo. Bitka još nije izgubljena, borit ćemo se do samog kraja kao što smo to već ranije pokazivali. Dat ćemo sve od sebe pred našim navijačima da napravimo preokret", kazao je Fazio za Mediaset.

Sličnih je razmišljanja i Romin trener Eusebio Di Francesco: "Dobro smo počeli, ali smo se malo pogubili kasnije. Onakva reakcija momčadi u završnici utakmice je bila sjajna i moramo vjerovati u preokret u Rimu."

Liga prvaka, nokaut faza

polufinale - prve utakmice

Liverpool5:2Roma
Bayern1:2Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!