Košarka

VIDEO: Cavsi do pobjede bez ijednog vodstva u 48 minuta, James dobio pomoć

Branimir Korać • srijeda, 02.05.2018.
VIDEO: Cavsi do pobjede bez ijednog vodstva u 48 minuta, James dobio pomoć
Foto: EPA

Cleveland Cavaliersi stigli su do vrijedne gostujuće pobjede i tako poveli u seriji s Raptorsima. Raritetan je podatak da Cleveland u 48 minuta nije niti jednom poveo i tek u produžetku došao je do prvog vodstva na susretu. Raptorsi su doslovno ispustili pobjedu iz ruku...

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 112:113 (0-1) produžetak

LeBron James dobio je pomoć suigrača kada je najviše trebao. Iscrpljen je, što nije nimalo čudno s obzirom da nosi Cavse na svojim leđima već mjesecima, ali svejedno je upisao triple-double iako pamti i šuterski bolje dane.

Cavsi su upisali pobjedu u gostima u Torontu, poveli s 1-0 u seriji i oduzeli Raptorsima prednost domaćeg parketa. Moglo je završiti i drugačije, Toronto je imaom dovoljno prilika za pobjedu, ali nije ih iskoristio. Cavsi su sve izdržali i na kraju odnijeli pobjedu.

Tijekom 48 minuta Cleveland nije niti jdnom bio u vodstvu, a jedino poravnanje bilo je 105:105, rezultat koji je donio produžetak. Na ulasku u zadnju minutu kod 105:103 Raptorsi su imali napad koji nije realizirao Kyle Lowry da bi 30 sekundi prije kraja James poravnao na 105:105.

Ostalo je dovoljno vremena domaćinu za novo vodstvo, osam sekundi prije kraja Fred VanVleet promašuje tricu, zatim priskaču u napadu DeRozan, Miles i Valančiunas, ali niti oni ne guraju loptu kroz obruč i momčadi odlaze u produžetak.

Tricom Kylea Korvera tamo su Cavsi prvi put na susretu poveli, još jednu tricu dodao je i JR Smith za plus šest, no nije moglo bez drame. Raptorsi su smanjili na 113:112, imali su opet zadnji napad, ali još jednom VanVleet nije ubacio tricu za pobjedu.

James u produžetku nije ubacio niti poen, a Cavsi su slavili i to je već velika stvar za njegovu momčad. "Moji suigrači bili su nevjerojatni, kada nisam bio pravi, napravili su iskorak i preuzeli stvari u svoje ruke", govorio je LBJ nakon susreta.

Raptorsi imaju za čim žaliti, u četvrtoj četvrtini šutirali su iz igre 5/24 i promašili posljednjih 11 šuteva. Tijekom najvećeg dijela susreta imali su ugodnu prednost, ali uspjeli su sve prosuti i upisati poraz.

James je susret završio s 26 poena (12/30 šut), 11 skokova i 13 asistencija, JR Smith dodao je 20 poena (5/6 trica), Tristan Thompson 14 poena i 12 skokova, a Kevin Love uhvatio je 13 skokova.

Kod Raptorsa DeMar DeRozan ubacio je 22 poena uz sedam skokova i pet asistencija, Jonas Valančiunas 21 poen uz 21 skok, a Kyle Lowry 18 poena uz deset asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zgubidan02.05.2018. u 09:37
    Dajte malo se bolje pripremite kad vec o necemu pisete. Ovo je game1, kako su mogli poravnati na 1:1 u seriji!?
    Zgubidan