Nogomet

Ujah: "Teško ću biti dio Nigerije na Svjetskom prvenstvu"

Sportnet • srijeda, 02.05.2018.
Ujah: "Teško ću biti dio Nigerije na Svjetskom prvenstvu"
Foto: EPA

Napadač Nigerije i njemačkog bundesligaša Mainza, Anthony Ujah, iskreno je progovorio za južnoafrički IOL, rekavši kako ne vjeruje da će biti dio momčadi na predstojećem Svjetskom prvenstvu...

PIŠE: Jan Šneler

Prvi protivnik hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji bit će Nigerija (16. lipnja). Afričku momčad koja je prepuna odličnih nogometaša i individualne kvalitete, gotovo sigurno neće predstavljati Anthony Ujah. Ovaj 27-godišnji napadač, od prosinca član Mainza, svjestan je kako njegove igre nisu na razini od prijašnjih godina te tako i mogućnost da nastupi u Rusiji nisu velike.

"Teško ću biti dio Nigerije na Svjetskom prvenstvu. Svjestan sam toga jer nisam dugo igrao za nacionalni tim, a ni u klubu nisam standardan. Jasno je zašto bi bilo teško da uđem u momčad. Dobra stvar je što je Nigerija bogata talentom, pogotovo u napadu. Nemam nikakvih sumnji da će momčad odraditi odličan posao i navijat ću za njih gdje god se nalazio", započeo je Ujah za južnoafrički IOL.

Nije tajna kako su prve utakmice na velikim natjecanjima ključne. Iako smo svjesni kako ponekad loš start u natjecanje ne mora odrediti sudbinu nastavka (Španjolska 2010.), dobar ulazak u prvenstvo od velikog je značaja. Nigeriju na startu čeka Hrvatska, jedna od najboljih europskih reprezentacija. Dosta težak test za Nigeriju, slaže se i Ujah.

"U teškoj smo grupi i nije jednostavno dati prognozu koliko daleko možemo ići. Prvenstveno moramo dati sve od sebe da prođemo skupinu. Vrlo sam pozitivan da ćemo otići daleko ako uspijemo proći prvi korak. Igrali smo jako dobro u kvalifikacijama. Imamo trenera koji radi jako dobro. Nigerija je dobra grupa igrača, više kao obitelj nego bilo što drugo. S dobrim pripremama i jakim prijateljskim utakmicama, Nigerija će izgledati jako dobro", zaključio je nigerijski napadač.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis02.05.2018. u 19:37
    hrvatska i nigerija laganini prolaze grupu. neriješeno u prvoj utakmici i onda fino svatko dvije pobjede.
    cameosis