Nogomet

Claudio Tapia: "Sampaoli je potpisao ugovor, rezultat iz Rusije neće utjecati na njegovu budućnost"

Sportnet • četvrtak, 03.05.2018.
Claudio Tapia: "Sampaoli je potpisao ugovor, rezultat iz Rusije neće utjecati na njegovu budućnost"
Foto: FaH

Predsjednik Argentinskog nogometnog saveza Claudio Tapia otkrio je za DirecTV kako rezultati nacionalne vrste na predstojećem Svjetskom prvenstvu neće utjecati na poziciju izbornika Jorge Sampaolija...

AUTOR: Jan Šneler

Nije tajna kako navijači nisu prezadovoljni izbornikom Argentine Jorgeom Sampaolijem. Također, nije nepoznato niti kako stanje u argentinskoj reprezentaciji nije idealno. Iako Argentini ne manjka talenta i igračke kvalitete, spojiti i okupiti sve te karaktere i različite tipove ljudi, zasigurno nije lagan posao.

Svjesni su toga i u Argentinskom nogometnom savezu. Predsjednik Claudio Tapia otkrio je kako Sampaolija vide kao dugoročno rješenje na klupi Argentine. Jasno je, svi oko Argentine nadaju se kako bi reprezentacija konačno mogla osvojiti naslov nakon 1986. godine.

"Razgovarao sam s njim, njegov kontinuitet je zagarantiran i ide puno dalje od Svjetskog prvenstva u Rusiji. Mi shvaćamo kako on mora voditi projekt Argentine. Sampaoli je potpisao ugovor i rezultat iz Rusije neće utjecati na njegovu budućnost", rekao je za DirecTV predsjednik saveza Tapia.

Ne treba sumnjati u riječi Tapije, mada je jasno kako u nogometno zaluđenim zemljama poput Argentine i Brazila niti jedan ugovor nije svetinja. U Savezu žele nastaviti sa Sampaolijem, ali to svakako ne znače da bi pristali na potpuni debakl od svoje selekcije. S obzirom na kvalitetu momčad, dubinu momčadi i jednog od najvećeg svih vremena, Lionela Messija, pitanje je tko može procijeniti što je uspjeh, a što neuspjeh za tako jaku momčad.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!