Tenis

Borna Ćorić propustio previše prilika, Dominic Thiem ide u četvrtfinale

Branimir Korać • četvrtak, 10.05.2018.
Borna Ćorić propustio previše prilika, Dominic Thiem ide u četvrtfinale
Foto: FaH

Borna Ćorić ima za čim žaliti nakon dvoboja osmine finala protiv Dominica Thiema. Austrijanac je na kraju odnio pobjedu u meču koji je definitivno mogao otići na drugu stranu, ali Ćorić u ključnim trenucima nije imao dovoljno koncentracije...

Prošle godine u Madridu su se Borna Ćorić i Dominic Thiem sastali u četvrtfinalu, ove godine kolo ranije. Kao i 2017., Thiem je odnio pobjedu, samo ovaj put puno teže nego što je to bilo lani. Thiem se morao dosta namučiti, bio je u zaostatku, ali na vrijeme je podignuo igru te u trećem setu bolje iskoristio svoje šanse nego hrvatski tenisač.

Ćorić je odigrao jako dobro prvi set, bio je koncentriran i opasan, Thiem ničim nije pokazivao da je sedmi igrač svijeta i Ćorić je lakoćom došao do 6:2. Prvi break napravio je već u prvom gemu, još jedan kod 4:2 te je uspješno priveo set kraju.

U drugom setu Thiem je zaigrao bolje, ali Borna je svejedno stigao do breaka. Kod 4:4 oduzeo je servis Austrijancu i stigao do servisa za meč, ali tu nije dobro reagirao, izgubio je svoj servis i Thiem se potpuno vratio. Nakon toga kao da se probudio, igrao je smirenije i manje griješio te je dovukao set do tie-breaka. Tamo je pobjegao na 6:1, Ćorić je s četiri uzastopna poena smanjio zaostatak, ali Thiem ipak uzima set sa 7:5 u 13. igri.

Embed from Getty Images

Ćorić je priliku imao i u trećem setu. Kod vodstva 4:3 imao je čak tri break lopte na drugi servis Thiema, ali sve tri je prokockao i odmah u sljedećem gemu izgubio servis. Austrijanac je za razliku od Ćorića iskoristio svoju priliku te došao do prednosti i servisa za meč. Rutinski ga je odradio, nije izgubio niti poen i s 2:6, 7:6(5), 6:4 prošao u četvrtfinale.

Borna je odradio dobar meč u njegovom najvećem dijelu, ali jednostavno u ključnim trenucima nije bio dovoljno dobar te se oprostio od turnira.

Thiem je prošle godine svladao Ćorića u četvrtfinalu pa izgubio u finalu od Rafaela Nadala, a sada bi protiv Nadala mogao igrati već u četvrtfinalu.

Madrid, osmina finala:
Dominic Thiem (Austrija, 5) - Borna Ćorić (Hrvatska) 2:6, 7:6(5), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!