Tenis

Mektić i Peya osvojili ATP Masters u Madridu, braća Bryan predala meč

Sportnet • nedjelja, 13.05.2018.
Mektić i Peya osvojili ATP Masters u Madridu, braća Bryan predala meč
Foto: FaH

Iako nisu odigrali niti cijeli jedan set u finalnom meču, Nikola Mektić i Alexander Peya potpuno zasluženo su slavili na ATP turniru u Madridu iz serije Masters 1000...

PIŠE: Jan Šneler

Po prvi puta od kada se igra Masters turnir u Madridu, Hrvatska ima pobjednika u konkurenciji parova. Uspjelo je to Nikoli Mektiću koji je u paru s Austrijancem Alexanderom Peyom porazio legendarnu braću, Boba i Mikea Bryana.

Meč je nažalost trajao svega 35 minuta. Zbog ozljede kuka, Bob Bryan više nije mogao nastaviti igrati te su braća Bryan odlučila predati meč. To svakako nije razlog da se ne pohvali Mektića i Peyu koji su odlično krenuli u meč, vodili s 5:3 i bili na pragu osvajanja prvog seta. Iako nisu bili nositelji, hrvatsko-austrijski par odličnom igrom tijekom cijelog turnira pokazao je kako im zasluženo pripada ovaj trofej.

Osim lijepog novčanog iznosa, dvojici tenisača ova titula donijet će i skok na novoj ATP ljestvici. Naročito će to veseliti Mektića koji će ovom pobjedom postati 21. tenisač na ljestvici što mu je ujedno i najbolji rezultat karijere. Ništa manje važno, Hrvatska nastavlja oduševljavati rezultatima u parovima. Ulaskom Mektića u Top 25, Hrvatska je postala jedina zemlja uz SAD koja ima više od dva igrača na ljestvici. Ipak, ono što razlikuje Hrvatsku od SAD-a jest činjenica kako niti jedan hrvatski tenisač ne igra u paru s drugim.

ATP Masters 1000, Madrid, finale, parovi (m):
Mektić/Peya - B. Bryan/M. Bryan 5:3, predaja Bryan/Bryan

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!