Nogomet

Kane: "Vjerujem da možemo osvojiti titulu svjetskog prvaka"

Sportnet • srijeda, 23.05.2018.
Kane: "Vjerujem da možemo osvojiti titulu svjetskog prvaka"
Foto: EPA

Napadač engleske reprezentacije i novoizabrani kapetan te vrste, Harry Kane, otkrio je kako čvrsto vjeruje u dobar rezultat svoje momčadi u Rusiji...

PIŠE: Jan Šneler

Vrlo često Engleska je s velikim ambicijama odlazila na velika natjecanja. Nerijetko je prisutna bila i stanovita doza bahatosti i prepotentnosti spram protivnika. Iako je prije Svjetskog prvenstva u Rusiji, izbornik Gareth Southgate nastojao smiriti strasti, kapetan engleske vrste, Harry Kane misli kako njegova momčad može otići daleko.

"Vjerujem da možemo osvojiti Svjetsko prvenstvo. Bit će jako dobrih momčadi u Rusiji, ali vrijedi se boriti, slijediti san o dizanju trofeja pobjednika. Borit ćemo se i dati sve od sebe. Mislim da je možda problem u mentalitetu, strah nas je biti iskren jer se bojimo navijača ili reakcija medija pa se često skrivamo. Želim istaknuti da nas nije strah reći kako želimo biti prvaci svijeta", prenosi izjavu Kanea, Reuters.

Kane je otkrio i što misli o novoj ulozi vođe momčadi. Southgate je engleskog napadača postavio za kapetana momčadi, a 24-godišnji igrač Tottenhama svjestan je značaja te uloge. Kane ne skriva da je ponosan i zna da će trebati uložiti dodatni napor da uspješno vodi Englesku u Rusiji.

"Moramo biti hrabri. Ako ispadnemo u grupnoj fazi ili polufinalu, epilog je isti. Nismo osvojili Svjetsko prvenstvo. Razgovarali smo međusobno i rekli da se nemamo čega bojati. Želimo osvojiti naslov, izaći ćemo na teren i dati sve od sebe da to učinimo. Znamo da nismo favoriti za naslov, ali pogledajte ovu sezonu. Nitko ne bi rekao na početku sezone da će Liverpool doći do finala Lige prvaka", optimistično je rekao Kane.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!