Nogomet

Mascherano: "Trebamo vratiti izgubljeno samopouzdanje"

Petar Jenjić • četvrtak, 24.05.2018.
Mascherano: "Trebamo vratiti izgubljeno samopouzdanje"
Foto: EPA

Argentina će Svjetsko prvenstvo otvoriti utakmicom protiv Islanda, a Javier Mascherano istaknuo je kako je ključno da veliko natjecanje otvore pobjedom i vrate izgubljeno samopouzdanje...

Prema riječima Javiera Mascherana Argentina mora nadvladati razočarenja s prošlih velikih natjecanja kako bi odigrala najbolje što može u Rusiji. Argentinski branič istaknuo je kako je prva utakmica na Prvenstvu, ona protiv Islanda 16. lipnja, važna za povratak samopouzdanja.

"Ne možemo razmišljati o tome kako ćemo postati svjetski prvaci, već kako započeti grupnu fazu na što bolji način i vratiti izgubljeno samopouzdanje", kazao je Mascherano osvrnuvši se na tri uzastopna izgubljena finala, Svjetsko prvenstvo 2014., Copa Americu 2015. i Copa America Centenario 2016. godine.

"Važno je započeti Svjetsko prvenstvo na pravi način, ne razmišljati o eventualnom finalu i gledati utakmicu po utakmicu. Svjetsko prvenstvo pokazuje put kojim trebamo ići", zaključio je argentinski reprezentativac.

Nakon spomenute utakmice s Islandom, Argentina će 16. lipnja igrati protiv Hrvatske u Nižnji Novgorodu, a pet dana kasnije u Sankt Peterburgu protiv Nigerije.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!