Košarka

Alba Berlin slavila u trećoj utakmici i ušla u finale Bundeslige

Jan Šneler • nedjelja, 27.05.2018.
Alba Berlin slavila u trećoj utakmici i ušla u finale Bundeslige
Foto: FaH

Alba Berlin potvrdila je status finalista nakon treće pobjede u polufinalnoj seriji protiv Ludwigsburga...

Nikakvih iznenađenja nije bilo niti u trećoj utakmici polufinalne serije između Albe Berlin i Ludwigsburga. Iako konačni rezultat može izgledati kao da je bilo riječ o neizvjesnoj utakmici, treba reći kako je Alba Berlin vodila 25 sekundi prije kraja s osam koševa razlike.

Kao što to i priliči domaćoj momčadi koja je iznimno motivirana da završi seriju sada i na svom terenu, Alba je vrlo autoritarno otvorila susret i preuzela kontrolu nad utakmicom već od samog početka. Imali su lijepu prednost domaći tijekom prvih 10 minuta, no mala dekoncentracija na samom kraju i prva četvrtina završila je rezultatom 27:23.

U drugom dijelu, gosti prelaze u ofenzivu te u kratkom razdoblju dolaze do preokreta. Imaju lijepih 36:41 minutu i pol do poluvremena, no na odmor odlaze s minimalnim vodstvom 42:43. To je bilo očito dovoljno upozorenje za domaće jer u trećoj četvrtini su podignuli razinu svoje igre.

Polako su dizali prednost i konačno došli do vrlo opipljivih 16 razlike. Ta razina igre nastavila se i u završnici te premda je Ludwigsburg imao nekoliko prilika za smanjenje vodstva, prave šanse nije bilo. Kao što smo i naglasili, pola minute do kraja, Alba je vodila s lijepih 91:83 te je pad koncentracije i opuštanje razlog zašto je konačni rezultat 91:88.

Apsolutno najkvalitetniji pojedinac u domaćim redovima bio je Spencer Butterfield s 19 koševa i sedam skokova, dok je Marius Grigonis upisao 16 poena. Kod gostiju, Dwayne Evans postigao je 18 koševa, a Elgin Cook 15.

Bundesliga, polufinale, 3. utakmica:
Alba Berlin - Ludwigsburg 91:88
Alba pobijedila u seriji s 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!