Tenis

Rumunjka iznenadila Svitolinu, rutinska pobjeda za Caroline Wozniacki

Mihaela Bradovski • petak, 01.06.2018.
Rumunjka iznenadila Svitolinu, rutinska pobjeda za Caroline Wozniacki
Foto: EPA

Kao kod tenisača i kod tenisačica odigrano je šest susreta trećeg kola Roland Garrosa. Za najveće iznenađenje pobrinula se Mihaela Buzarnescu koja je eliminirala Elinu Svitolinu...

Mihaela Buzarnescu priredila je iznenađenje u trećem kolu Roland Garrosa pobjedom protiv četvrte nositeljice Eline Svitoline. Ukrajinka nije bila u meču, odigrala je loše, s puno pogrešaka o čemu svjedoči podatak da je imala 29 neprisiljenih pogrešaka i samo 11 winnera. "Nisam bila raspoložena, nikako nisam mogla pronaći pravi ritam i dosta sam se mučila. S druge strane ona je igrala odlično, bila je na loptici i nisam mogla napraviti puno kako bih došla do pobjede", požalila se Ukrajinka nakon meča.

Barbora Strycova u Pariz je došla u očajnoj formi. Nije znala za pobjedu od veljače i turnira u Dohi gdje je svladala na startu Aleksandru Krunić i imala je niz od čak osam uzastopnih poraza. No u Parizu je spojila tri pobjede, a posljednju je ostvarila protiv sunarodnjakinje Katerine Siniakove.

Embed from Getty Images

Vrlo uvjerljiva bila je Caroline Wozniacki koja je pregazila Pauline Parmentier. Wozniacki je apsolutno dominirala, vodila je s čak 5:0 kada je Parmentier uspjela dohvatiti prvi gem u meču. Na kraju je Francuskinja povezala njih tri, ali to je bilo sve što je mogla u ovom meču. "Osjećam se jako dobro. Igrala sam dobar tenis i sretna sam što sam ponovno u četvrtom kolu u Parizu. Sa svakim mečom sve je teže i zadovoljna sam svojom formom."

Neočekivana sudionica četvrtog kola je Julia Putinceva kojoj se otvorio ždrijeb i u trećem kolu u tri seta svladala je Kineskinju Qiang Wang koja je iznenadila prvo Venus Williams, a zatim i Petru Martić.

Embed from Getty Images

Sat i 40 minuta trebalo je za pobjedu Dariji Kasatkinoj protiv Marije Sakkari. Ruskinja je odigrala dobar meč izuzev drugog seta u kojem je imala dva winnera i 13 neprisiljenih pogrešaka te tako poklonila set Grkinji.

U zanimljivom dvoboju Amerikanka Madison Keys svladala je Naomi Osaku sa 6:1, 7:6, u drugom setu u tie-breaku bila je bolja s 9:7, a tu je Osaka propustila dvije set lopte.

Roland Garros, drugo kolo:
Mihaela Buzarnescu (Rumunjska, 31) - Elina Svitolina (Ukrajina, 4) 6:3, 7:5
Barbora Strycova (Češka, 26) - Katerina Siniakova (Češka) 6:2, 6:3
Caroline Wozniacki (Danska, 2) - Pauline Parmentier (Francuska) 6:0, 6:3
Julia Putinceva (Kazahstan) - Qiang Wang (Kina) 1:6, 7:5, 6:4
Daria Kasatkina (Rusija, 14) - Maria Sakkari (Grčka) 6:1, 1:6, 6:3
Madison Keys (SAD, 13) - Naomi Osaka (Japan, 21) 6:1, 7:6(7).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!