Nogomet

Dalić: "Moramo izvući pouke iz ovog poraza i vidjeti gdje smo griješili u zadnjih 20 minuta"

Branimir Korać • nedjelja, 03.06.2018.
Dalić: "Moramo izvući pouke iz ovog poraza i vidjeti gdje smo griješili u zadnjih 20 minuta"
Foto: FaH

Hrvatska je poražena u prvom pripremnom susretu protiv Brazila, uz dva pokazana lica. U prvom dijelu bila je dobra, ali u drugom poluvremenu koncentracija je pala...

U izjavi za HTV nakon susreta Zlatko Dalić bio je miran i nije pokazivao zabrinutost. Svjestan je i sam da je Hrvatska imala dobrih, ali i loših faza.

"Moramo ostati stabilni, izvući pouke iz ovog poraza i vidjeti gdje smo griješili u zadnjih 20 minuta. Mi nastavljamo raditi svoj posao i ništa nas neće pokolebati."

Hrvatska je u prvom poluvremenu izgledala dosta bolje nego u drugom dijelu, imala je ponešto prilika, bolje šanse nego Brazil, ali nije ih iskoristila.

"Igrali smo dobro u prvih 45 minuta, bili smo kompaktni, blok je funkcionirao, no nedostajalo je boljeg završnog pasa u igri prema naprijed. Tu nam Brazil nije ništa posebno napravio. Igrači su malo umorni, nedostajalo je malo više koncentracije, ali bit će bolje."

Ante Rebić odradio je vrlo dobru utakmicu, a na lijevom boku Dalić je isprobao Domagoja Vidu kao opciju protiv Lionela Messija.

"Rebić je bio dobar, šteta što nismo zabili u tom razdoblju dobre igre, ali bit ćemo sigurno bolji, organiziraniji i kompaktniji. Što se tiče te strane, probali smo s Vidom, vidjet ćemo. Znamo da se Messi izvlači na tu desnu stranu."

Dalića muči to drugo poluvrijeme u kojem Hrvatska nije bila na razini kao u prvom dijelu.

"Probali smo u nastavku dati priliku i drugim igračima. Međutim pala nam je koncentracija i organizacija, a Brazil te onda kazni. Prema naprijed nismo napravili puno u drugom dijelu i to je problem, imali smo tek jednu priliku preko Rebića."

Priliku je dobio i Duje Ćaleta-Car , no izbornik nije htio potvrditi kako je on njegov izbor ispred Mateja Mitrovića.

"Neka dečka, neka ga vidimo, odigrao je 50 utakmica ove sezone, igrao u polufinalu Europske lige i zaslužio je. Vidjet ćemo tijekom noći i jutra koga ćemo ostaviti."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!