Nogomet

Modrić: "Prvo poluvrijeme odigrali smo uistinu dobro", Ćorluka: "Mislim da smo na dobrom putu"

Branimir Korać • nedjelja, 03.06.2018.
Modrić: "Prvo poluvrijeme odigrali smo uistinu dobro", Ćorluka: "Mislim da smo na dobrom putu"
Foto: FaH

Razmišljanju ostalih iz hrvatske svlačionice priklonili su se Luka Modrić i Vedran Ćorluka koji također izražavaju zadovoljstvo nastupom u prvom dijelu protiv Brazila, ali i dodaju kako treba popraviti pogreške iz drugog dijela...

Luka Modrić odigrao je dobru utakmicu, posebno u prvom poluvremenu gdje je s nekoliko odličnih reakcija pokazao klasu. I on se slaže da je Hrvatska bila na tragu onog gdje želi biti u prvom dijelu, ali ulazak Neymara dosta toga je promijenio.

"Smatram da smo u prvom poluvremenu odigrali uistinu dobro, bili smo ravnopravni s Brazilom, ponekad i bolji. Osim toga, prvi je dio bio vrlo natjecateljski, vrlo čvrst, nije djelovalo kao da je u pitanju prijateljski susret. U drugom je poluvremenu i ulazak Neymara donio prevagu. On je bio ta razlika na terenu i Brazil je zasluženo pobijedio", istaknuo je za stranicu Saveza.

Protivnik je bio vrlo jak i ovo je bila odlična provjera za ono što Hrvatsku čeka na Svjetskom prvenstvu.

"Kao što sam već i bio govorio, Brazil je jedan od glavnih favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva. Ne trebamo sada izvlačiti neke velike zaključke, bez obzira na rezultat, ključno je biti fizički i psihički spreman za Rusiju. Moramo izbornikove zahtjeve provesti na terenu."

Vremena za ispravak pogrešaka ima dovoljno, a i u dvoboju protiv Brazila Hrvatska je pokazala neke dobre stvari.

"Prvim dijelom susreta s Brazilom možemo biti zadovoljni, uz igranje presinga stvorili smo i šanse za pogodak, a s drugim nešto manje. Imamo još dva tjedna za pripremu prve utakmice u Rusiji, stignemo popraviti nedostatke, pogotovo one iz nastavka. Mislim da ćemo napredak vidjeti već protiv Senegala."

Vedran Ćorluka također razmišlja na tom tragu te vjeruje kako je Hrvatska na dobrom putu. Ono što je bitno, Ćorluka je utakmicu zaključio bez problčema, točnije onaj dio koji je igrao.

"Istina je da nam se nakon prvih sat vremena igra razvodnila, doživjeli smo i pad koncentracije u posljednjoj minuti te primili još jedan pogodak, i nije lijepo izgubiti. Međutim, možemo biti optimistični i naučiti mnogo iz ove utakmice. Željeli smo vidjeti gdje smo u ovoj fazi priprema, pogotovo nakon prvog poluvremena. Mislim da smo na dobrom putu i samo treba nastaviti raditi. Plan je bio da odigram oko 50 minuta, to smo odradili i sve je prošlo u najboljem redu".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!