Tenis

Jana Fett slavila u Surbitonu, kraj za Leu Bošković u Bolu

Mihaela Bradovski • utorak, 05.06.2018.
Jana Fett slavila u Surbitonu, kraj za Leu Bošković u Bolu
Foto: EPA

Jana Fett i Lea Bošković s različitim uspjehom startale su na ovotjednim turnirima. Fett je na jakom ITF-u u Surbitonu upisala pobjedu, a Bošković je poražena na bolskom Challengeru...

Nakon velikog razočaranja u kvalifikacijama Roland Garrosa, Jana Fett otputovala je za Surbiton gdje nastupa na jakom ITF turniru na travnatoj podlozi. U prvom kolu bila je uspješna i bez problema u dva seta svladala je 156. igračicu svijeta Australku Lizette Cabreru.

Fett je s Cabrerom igrala prošle godine u Hobartu i glatko slavila, a do pobjede je došla i u Surbitonu čime je prekinula niz od četiri poraza.

Prvi set Fett je uzela lakoćom uz dva breaka sa 6:1 da bi u drugom setu tri puta gubila svoj servis, no svejedno slavila iskoristivši petu meč loptu.

Nakon Cabrere očekuje ju dvoboj protiv Katie Boulter, 163. na svijetu koja je krenula pobjedom protiv Asje Muhammad.

Za razliku od Fett, Lea Bošković nije bila tako uspješna. Ona je dobila pozivnicu organizatora za glavni ždrijeb u Bolu, no odmah na startu upisala je poraz od Crnogorke Danke Kovinić.

Iskusnija Kovinić glatko je slavila za 75 minuta sa 6:3, 6:2. Bošković je odlično krenula, povela je s 3:1 da bi nakon toga izgubila sedam gemova u nizu i otišla u poraz.

Druga Hrvatica u glavnom ždrijebu Tena Lukas u prvom kolu igrat će protiv Estrelle Cabeze Candele..

ITF Surbiton, prvo kolo:
Jana Fett (Hrvatska, 5) - Lizette Cabrera (Australija) 6:1, 6:4

Challenger Bol, prvo kolo:
Danka Kovinić (Crna Gora) - Lea Bošković (Hrvatska, WC) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!