Tenis

Prva titula je u džepu, hrvatsko finale mješovitih parova na Roland Garrosu

Dario Dodić • srijeda, 06.06.2018.
Prva titula je u džepu, hrvatsko finale mješovitih parova na Roland Garrosu
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što je Mate Pavić jučer s Kanađankom Dabrowski osigurao plasman u finale mješovitih parova na Roland Garrosu, danas je isto pošlo za rukom i Ivanu Dodigu, koji će titulu pokušati dohvatiti s tajvanskom tenisačicom, Latishom Chan...

Jedno je sigurno, Hrvatska će ove godine imati barem jednog pobjednika na zemljanom Grand Slamu, Roland Garrosu. U finalu mješovitih parova dvojica će hrvatskih majstora za igru parova odmjeriti snage, Mate Pavić će s Kanađankom Gabrielom Dabrowski tražiti pobjedu protiv Ivana Dodiga i njegove partnerice Latishe Chan.

Nakon što su Pavić i Dabrowski jučer u sat vremena i dva seta igre svladali Katarinu Srebotnik i Santiaga Gonzaleza (6:4, 6:4), danas su finale izborili Dodig i Chan.

Hrvatsko-tajvanska kombinacija, inače postavljena za drugog nositelja turnira mješovitih parova (Dabrowski i Pavić su prvi nositelji), uz više je muke stigla do plasmana u finale.

Protiv osmih nositelja, Anne-Lene Groenefeld i Roberta Faraha, Chan i Dodig su trebali sto minuta za trijumf. Prvi je set otišao na stranu njemačko-kolumbijskog para, sa 6:4 su do prednosti došli Groenefeld i Farah.

Uzvratili su Chan i Dodig u drugom setu, tek su jednom ispustili svoj servis, dvaput oduzeli servis protivnicima i sa 7:5 izborili super tie-break.

Nijedna kombinacija nije bila previše sigurna u tom "skraćenom" odlučujućem setu, četiri mini-breaka Dodiga i Chan bila su dovoljna za 10:8 i plasman u finale.

Finale mješovitih parova na rasporedu je u petak, 8. lipnja.

Roland Garros, mješoviti parovi, polufinale:
Chan/Dodig (TWN/HRV, 2) - Groenefeld/Farah (NJE/KOL, 8) 4:6, 7:5, 10:8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10806.06.2018. u 21:13
    hrvatska posla ...uvijek se "mjesaju" ;-)
    narada108