Rukomet

Zaprešić Open 2018 otvara Prvenstvo Hrvatske u rukometu na pijesku

Sportnet • četvrtak, 07.06.2018.
Zaprešić Open 2018 otvara Prvenstvo Hrvatske u rukometu na pijesku

Od petka, 8. lipnja do nedjelje, 10. lipnja 2018. godine, igrat će se Zaprešić Open, prvi od tri turnira Prvenstva Hrvatske. Pješčani tereni jezera Zajarki ugostit će devet muških i osam ženskih ekipa, a osim fantastičnog sportskog događaja, organizatori najavljuju i mnoštvo zabavnog sadržaja...

Turnir će u petak, 8. lipnja u 19:00 sati otvoriti momčadi Toyote MHC Dubrava i BHC Sesvete, dok će BHC Sesvete i ŽKRP Kontesa Nera odigrati prvu utakmicu u ženskoj kategoriji s početkom u 19:35 sati. Polufinalne i finalne utakmice na rasporedu su u nedjelju, 10. lipnja.

Ovogodišnji Zaprešić Open poseban je za organizatore s obzirom da po prvi put imaju domaću ekipu na pješčanim tereima, a riječ je o BHC Ban. “Vrlo smo zadovoljni što imamo novoosnovani klub BHC Ban i što su dečki iz Zaprešića odlučili osnovati klub rukometa na pijesku te u taj projekt uključiti i nas koji ne živimo u Zaprešiću, ali smo već dugo godina u tom sportu. Prva je godina, tako da nemamo neki rezultatski imperativ, ali svakako ćemo se potruditi na svakom turniru biti što bolji i kako prvenstvo ide kraju zasigurno ćemo biti sve uigraniji te ćemo svima biti, kako bi naš predsjednik rekao tvrd orah“, izjavio je igrač BHC Bana, Matej Štajnkler.

Prošlogodišnji osvajači Zaprešić Opena su BHC Detono Zagreb u muškoj te Toyota MHC Dubrava u ženskoj konkurenciji. Kristina Smiljanić, dugogodišnja igračica i poznato lice Toyota MHC Dubrava očekuje odličan turnir i vrhunsku atmosferu. “Ovo nam je prvi turnir na koji idemo s dvije ekipe i nadam se da će se obje kvalificirati na Final 4. Prva ekipa je sastavljena od dosta reprezentativki te očekujem da ćemo osvojiti Zaprešić Open i vratiti Dubravi naslov prvaka. I prošle godine je u Zaprešiću bila odlična organizacija i atmosfera, tako da ove godine može biti samo bolje i jedva čekam da sve krene“, rekla je Kiki Smiljanić.

Matej Štajnkler je ovim putem pozvao sve ljubitelje rukometa na pijesku da posjete Zaprešić Open i uživaju u odličnoj atmosferi. “Gledatelji svakako mogu očekivati odličan rukomet na pijesku u obje konkurencije, s obzirom da prema informacijama koje imam na turniru sudjeluju najkvalitetnije hrvatske pjeskaške ekipe i u muškoj i u ženskoj konkurenciji te nas stoga očekuje neizvjestan turnir do same završnice. U ime organizatora, pozivam sve zainteresirane ljubitelje rukometa na pijesku i zabave da nam se pridruže na jezeru Zajarki od petka do nedjelje. Osim samog tunrira, kao dodatnu atrakciju za sve gledatelje, a posebno one najmlađe najavljujem Kids Day koji će se održati u nedjelju u popodnevnim satima“.

NATJECATELJI:
Toyota MHC Dubrava
BHC Sesvete
BHC Ban
BHC Detono Zagreb
Dubrava 2
Božji dlanovi
Chemo profili Zagreb
BHC Čakovec
BHC White Boys

NATJECATELJICE:
BHC Sesvete
ŽKRP Kontesa Nera
Toyota MHC Dubrava
Zagice
Chemo profili Zagreb
Dubrava 2
BHC Detono Zagreb
Zvjezdice

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!