Tenis

Ivan Dodig do druge Grand Slam titule, prve u mješovitim parovima!

Branimir Korać • četvrtak, 07.06.2018.
Ivan Dodig do druge Grand Slam titule, prve u mješovitim parovima!
Foto: EPA

U "hrvatskom finalu" konkurencije mješovitih parova na Roland Garrosu Ivan Dodig s Tajpežankom Latishom Chan bio je bolji od Mate Pavića i Gabriele Dabrowski...

I dok je Mate Pavić već dva puta trijumfirao na Grand Slam turnirima u mješovitim parovima, Ivan Dodig tek sada je dočekao prvi trofej. Suradnja s Latishom Chan pokazala se uspješnijom nego ona sa Sanijom Mirzom s kojom je Dodig dogurao do dva finala, ali ostajao kratak. 2016. godine u Roland Garrosu svladali su ih Martina Hingis i Leander Paes, a pola godine kasnije na Australian Openu Abigail Spears i Juan Sebastian Cabal.

Ove godine Dodig je napokon došao do titule u ovoj konkurenciji i to protiv Mate Pavića i Gabriele Dabrowski, ovogodišnjih osvajača Australian Opena.

Pavić već ima dvije titule u mixu, 2016. godine osvojio je prvu na US Openu s Laurom Siegemund protiv Coco Vandeweghe i Rajeeva Rama, a ove godine u Melbourneu s Dabrowski je slavio protiv Timee Babos i Rohana Bopanne.

U finalu u Parizu Chan i Dodig krenuli su snažno i uzeli prvi set s lakih 6:1 da bi u drugom servirali za meč kod 5:3, ali Pavić i Dabrowski uzvraćaju. Set je otišao u tie-break gdje kanadsko-hrvatska kombinacija okreće zaostatak od 5:1 i sa 7:5 uzima set.

U produženom tie-breaku bilo je neizvjesno do kraja gdje su Chan i Dodig na kraju ipak bili bolji s 10:8.

Ivan Dodig tako završava nastup u Parizu s trofejom, a Mate Pavić može još do finala u konkurenciji muških parova, u polufinalu igra protiv Marca i Feliciana Lopeza.

Roland Garros, finale mješovitih parova:
Latisha Chan/Ivan Dodig (Kineski Tajpeh/Hrvatska, 2) - Gabriela Dabrowski/Mate Pavić (Kanada/Hrvatska, 1) 6:1, 6:7(5), 10:8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!