Tenis

Sjajni Pavić i Marach do finala Roland Garrosa!

Petar Jenjić • petak, 08.06.2018.
Sjajni Pavić i Marach do finala Roland Garrosa!
Foto: EPA

Mate Pavić u paru s Oliverom Marachom nastavlja niz neporaženosti na drugom uzastopnom Grand Slamu. U polufinalu Roland Garrosa hrvatsko-austrijska kombinacija u dva je seta svladala Španjolce Feliciana i Marca Lopeza i tako prošla u finale...

Mate Pavić nije uspio osvojiti naslov s Gabrielom Dabrowskom, ali zato će imati priliku s Oliverom Marachom. Hrvatsko-austrijska kombinacija u polufinalu muških parova za protivnike je imala osvajače iz 2016. godine, Feliciana i Marca Lopeza.

Nakon sat i 34 minute igre hrvatsko-austrijska kombinacija stigla je do pobjede sa 6:4, 7:5 i tako izborila finale protiv Pierrea-Huguesa Herberta i Nicholasa Mahuta.

Vrlo čvrsto na početnom udarcu igrali su i jedna i druga kombinacija prvih šest gemova. Pri rezultatu 3:3 Pavić i Marach koriste prvu break loptu i dolaze do prednosti. Na protivničkom servisu imali su i jednu set loptu, nisu ju uspjeli iskoristiti, međutim, početni udarac i dalje je ostao stabilan pa tako u pitanje set nije niti dolazio.

U najgorem trenutku drugog seta, pri zaostatku 4:3, hrvatsko-austrijska kombinacija gubi servis i suočava se sa servisom za set. Međutim, Španjolci nisu uspjeli doći niti do set lopte pa se Marach i Pavić vraćaju u meč. Vraćenim breakom nisu se potpuno zadovoljili osvajači ovogodišnjeg Australian Opena i već su u sljedećem gemu stigli do još jednog oduzetog servisa, poveli sa 6:5, a zatim mirnim servisom zaključili meč pobjedom.

Roland Garros, polufinale:
Mate Pavić/Oliver Marach (2) - Feliciano Lopez/Marc Lopez (12) 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!