Tenis

Tena Lukas ostvarila rezultat karijere prolaskom u polufinale turnira u Bolu

Sportnet • petak, 08.06.2018.
Tena Lukas ostvarila rezultat karijere prolaskom u polufinale turnira u Bolu

Tena Lukas igra sjajan tenis u Bolu i izborila je nastup u polufinalu. Odigrala je odličan meč i u četvrtfinalu gdje je nadigrala Marianu Duque-Marino...

Tena Lukas nastavlja oduševljavati! U četvrtfinalu bolskog WTA turnira pobijedila je 112. igračicu svijeta, Kolumbijku Marianu Duque–Marino rezultatom 6:4, 4:6, 6:1. Već je jučer, plasmanom u četvrtfinale turnira ovoga ranga ostvarila svoj najbolji rezultat u karijeri, a današnjom je pobjedom to još jednom ponovila.

„Na početku nije bilo teško, ali drugi set, kad sam krenula i počela se nervirati pali su mi koncentracija i snaga, ali nekako sam se uspjela smiriti i privesti meč kraju“, komentirala je.

Treći set je bio prepun break prilika, Tena je imala dosta problema sa servisom, no uspjela je nadoknaditi kroz igru. Obzirom na Tenin odličan rezultat upitali smo je što joj to posebno odgovara u Bolu da tako dobro igra? „Sve mi odgovara, i zemlja i loptice i sve! Osjećam se toliko opušteno, stvarno uživam u igri, ali moram opet ponoviti, publika je odlična, toliko su dobri da jednostavno ne mogu izgubiti“, rekla je.

Iako je odrasla na teniskim terenima, starija sestra Tajna i brat Feliks bavili su se tenisom, a i otac joj je teniski trener, svjesni koliko je to težak sport Tenu su roditelji u djetinjstvu pokušali usmjeriti na odbojku i druge sportove, no protiv 'teniskog gena' očito nisu mogli. U dosadašnjoj je karijeri 23-godišnja Tena imala dosta uspona i padova, nedostajalo joj je kontinuiteta, no kako je i sama priznala, teniski sazrijeva i rezultat se vidi:

„Prije sam malo igrala pa malo nisam, hvatala me nervoza, uvijek mi je nešto smetalo. Sad sam usredotočena 100 posto na tenis, fokusirana sam maksimalno, shvatila sam da mi je to posao“, rekla je Tena.

U sutrašnjem polufinalu na centralnom terenu Bluesun tenis centra igra protiv svoje partnerice u parovima, Slovenke Tamare Zidanšek s početkom u 17:30. „Tamara i ja se dobro poznajemo i sigurno ćemo odigrati zanimljiv meč. Igrale smo dosta zajedno i posljednjih par puta je ona pobijedila, ali bilo je gusto. Nadam se da će gledatelji uživati“, najavila je Tena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!