Nogomet

VIDEO: Saudijci mogli do remija s Njemačkom, Gavranović od prve minute za Švicarsku

Branimir Korać • petak, 08.06.2018.
VIDEO: Saudijci mogli do remija s Njemačkom, Gavranović od prve minute za Švicarsku
Foto: EPA

Osim dvoboja između Hrvatske i Senegala, odigrano je još nekoliko pripremnih susreta, a u akciji su bili Nijemci protiv Saudijske Arabije te skoro ostali na kraju bez pobjede...

Njemačka je u Leverkusenu ugostila Saudijsku Arabiju i odnijela pobjedu 2:1, ali Saudijci su na kraju mogli doći do remija. U otvorenom dvoboju jednako tako Njemačka je mogla i dosta ranije riješiti pitanje pobjednika, no nedostajalo je malo više preciznosti.

Nijemci su odlično krenuli i već u osmoj minuti Marco Reus dugačku loptu lijepo je spustio za Timu Wernera koji iz prve od grede šalje je u mrežu.

Nastavio je domaćin s dobrom igrom, okvir gola tresli su Reus i Sami Khedira prije nego je u 43. minuti Werner ubacio, a Omar Hawsawi u pokušaju zaustavljanja Müllera skrenuo loptu u svoju mrežu.

Na odmoru je bilo 2:0 za Njemačku i činilo se da će to biti jednostavan posao za domaćina. Ipak u završnici Sami Khedira radi prekršaj u 16 metara, Al-Sahlawiju penal brani ter Stegen, ali lopta se odbija samo do Al-Jassama koji smanjuje na 2:1.

U posljednjim trenucima susreta Saudijcima nije dosuđen još jedan kazneni udarac nakon prekršaja Hummelsa u 16 metara.

Inače, susret su obilježili i brojni zvižduci Ilkayu Gündoganu kojem navijači nisu oprostili fotografiranje s turskim predsjednikom Tayyipom Erdoganom uz komentar "moj predsjednik".

Iako su Čileanci oslabljeni i bez povećeg broja igrača, ostali su neporaženi u Poznanu u dvoboju protiv Poljaka. Susret je završio 2:2, Poljska je vodila s 2:0, ali Čileanci su se vratili.

U samo osam minuta prvog dijela pala su tri pogotka. U 30. minuti Robert Lewandowski krasno je pogodio s 30 metara za vodstvo, a četiri minute kasnije lijevom stranom prošao je Grosicki i u sredini pronašao Piotra Zielinskog koji povećava vodstvo.

Čile je do odlaska na odmor uspio smanjiti zaostatak u 38. minuti golom Valdesa, a u 56. Albornoz je sjajnim pogotkom postavio konačnih 2:2.

Švicarska je u Luganu igrala protiv Japana te odnijela pobjedu 2:0. Mario Gavranović igrao je od prve minute te ga je u 64. zamijenio Haris Seferović.

Oba gola Švicarci su postigli krajem poluvremena, prvi u 42. minuti iz kaznenog udarca koji je realizirao Ricardo Rodriguez, a drugi u 82. minuti preko Seferovića iz neposredne blizine.

Iran je prva reprezentacija koja je doputovala u Rusiju, a u Moskvi je odigrao pripremni dvoboj protiv Litve. Odnio je minimalnu pobjedu 1:0 pogotkom Karima Ansarifarda u 88. minuti.

Prijateljske utakmice:
Njemačka - Saudijska Arabija 2:1
Poljska - Čile 2:2
Švicarska - Japan 2:0
Iran - Litva 1:0

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!