Tenis

Marach i Pavić pali u finalu, Herbert i Mahut došli do slavlja na Roland Garrosu

Jan Šneler • subota, 09.06.2018.
Marach i Pavić pali u finalu, Herbert i Mahut došli do slavlja na Roland Garrosu
Foto: EPA

Iako treba reći kako su Marach i Pavić bili neprepoznatljivi dobar dio meča, na kraju su Herbert i Mahut potpuno zasluženo došli do slavlja u Parizu i osvojili svoj treći Grand Slam naslov...

Iako su se hrvatski navijači nadali kako bi Mate Pavić mogao ponoviti uspjeh iz Australian Opena gdje je osvojio naslov u parovima i mješovitim parovima, nažalost na Roland Garrosu, hrvatski tenisač izgubio je u oba finala. Danas je u paru s Oliverom Marachom nakon dva seta izgubio od Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta.

Marach i Pavić su već u prvom gemu izgubili servis, da bi u drugom prilično dugo mučili Herberta i Mahuta. Trajao je drugi gem više od devet minuta, no Francuzi su se uspjeli obraniti. Iako su Herbert i Mahut bili bolji u prvom setu, Marach i Pavić su konstantno bili blizu. Nažalost, u sedmom gemu ponovno gube servis te Francuzi sa 6:2 osvajaju prvi set.

U drugom setu, Marach i Pavić su se malo smirili, koncentrirali i pružili puno bolje igre. Ipak, dvostrukom greškom Maracha u ključnim trenucima, francuski par ponovno dolazi do breaka prednosti. Marach i Pavić se nisu željeli predati te su već u sljedećem gemu vratili break prednosti.

U tim trenucima, austrijsko-hrvatski par izgledao je puno bolje. Činilo se da su konačno ušli u pravi tempo, da su počeli igrati sigurnije, a francuski par izgledao je prilično zabrinuto. Pri vodstvu 5:6, Marach i Pavić imali su ukupno četiri break lopte, no poprilično loše su u krucijalnim trenucima igrali i propustili psihološki slomiti Francuze.

Nažalost, u tie-breaku su Herbert i Mahut bili bolji. Marach je dva puta prilično slabo reagirao i praktički sigurne poene poklonio protivnicima. Ono što ih je krasilo i cijeli meč, nije ih napustilo niti u 13. igri te su Herbert i Mahut izrazito dobrim servisima došli do prednosti i konačno finiširali meč sa 7:4.

Ako postoji utjeha Mati Paviću, onda je to činjenica kako i dalje ostaje prvi tenisač svijeta. Splitski tenisač ostaje na tri Grand Slam naslova iz šest finala što svakako nije loš učinak. Od tri naslova, jedini u konkurenciji muških parova osvojio je prošle godine u Wimbledonu s Oliverom Marachom.

Roland Garros, finale, parovi (m):
Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (Francuska, 6) - Oliver Marach (Austrija, 1)/Mate Pavić (Hrvatska, 1) 6:2 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!