Tenis

Tena Lukas bez finala u Bolu, Slovenka glatko slavila

Mihaela Bradovski • subota, 09.06.2018.
Tena Lukas bez finala u Bolu, Slovenka glatko slavila

Hrvatska tenisačica Tena Lukas ipak nije uspjela nastaviti sjajan niz i zaustavljena je u polufinalu turnira u Bolu. Bolja je bila Slovenka Tamara Zidanšek u dva seta...

Nikada Tena Lukas nije otišla ovako daleko na ovoj razini, imala je priliku izboriti se i za nastup u finalu, ali Tamara Zidanšek ipak je opravdala ulogu favoritkinje.

Unatoč porazu Lukas može biti vrlo zadovoljna nastupom u Bolu, na domaćem turniru ostvarila je rezultat karijere i potpuno opravdala wild card koji joj je dodijeljen.

Zidanšek je sredinom prvog seta preuzela kontrolu nad mečom i nakon toga više nije posustajala, Lukas se nije uspjela vratiti i završeno je glatkom pobjedom Slovenke.

Lukas je odlično otvorila meč i povela s 3:0 te se činilo da bi mogla do još jednog iznenađenja. Međutim vrlo brzo Zidanšek se vratila, do kraja seta ispustila samo jedan gem i uzela taj dio igre sa 6:4.

Gdje je stala u prvom setu, Slovenka je nastavila i u drugom. Odjurila je na 4:0 i već tada bilo je jasno kako će proći u finale. S konačnih 6:4, 6:3 izborila je meč protiv Magde Linette koja je bez borbe prošla u finale nakon predaje Sare Errani.

Bol, polufinale:
Tamara Zidanšek (Slovenija) - Tena Lukas (Hrvatska) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!