Košarka

Baskonia u drami do finala španjolskog prvenstva, Barcelona pala u produžetku

Branimir Korać • nedjelja, 10.06.2018.
Baskonia u drami do finala španjolskog prvenstva, Barcelona pala u produžetku
Foto: EPA

Real Madrid i Baskonia odlučit će o prvaku Španjolske. Madriđani su u tri susreta eliminirali Gran Canariju, rutinski, a Baskonia je protiv Barcelone imala teži posao i trebala pobjedu više...

Barcelona se nije uspjela vratiti u Vitoriju i u majstorici odlučivati o prolazu u finale španjolskog prvenstva. Tijesno je slavila u trećoj utakmici, četvrta je bila također dramatična, a završena je ovaj put pobjedom Baskonije u produžetku.

Gosti su trebali puno elegantnije i lakše doći do pobjede, vodili su praktički svih 40 minuta, ali na kraju su morali u produžetak. Prvo poravnanje Barcelone na susretu bilo je 20 sekundi prije kraja kada je poravnala na 76:76 i izborila produžetak.

Na sredini posljednje dionice Baskonia je još imala dvoznamenkastu prednost i činilo se kako će mirno privesti dvoboj kraju, ali Barcelona se uspjela vratiti.

U produžetku je domaćin bolje krenuo, no stao je dvije i pol minute prije kraja. Victor Claver odveo je Barcelonu na 82:79 i to su bili posljednji poeni domaćina na susretu.

Do kraja utakmice Baskonia je napravila seriju 9:0 i upisala pobjedu koja joj donosi dvoboje s madridskim Realom za titulu.

Baskoniju su predvodili Tornike Šengelia s 22 poena i sedam skokova te Matt Janning s 14 poena i pet skokova. Kod Barcelone Thomas Heurtel ubacio je 16 poena uz pet asistencija, Victor Claver 14 poena uz sedam skokova, a Ante Tomić 11 poena uz devet skokova.

ACB, polufinale:
Barcelona - Baskonia 82:88 produžetak (1-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.06.2018. u 00:09
    Barcelona je u teškoj banani zadnjih par sezona.
    Obrisan korisnik