Nogomet

Što će Španjolci odlučiti? U Savezu bijesni zbog objave odlaska Lopeteguija u Real

Branimir Korać • srijeda, 13.06.2018.
Što će Španjolci odlučiti? U Savezu bijesni zbog objave odlaska Lopeteguija u Real
Foto: EPA

Julen Lopetegui nakon Svjetskog prvenstva preuzet će madridski Real i dok ta vijest ne bi izazvala žestoke reakcije kod čelnika Saveza da je objavljena nakon SP-a, jučerašnja Realova objava izazvala je bijes kod čelnih ljudi, posebno predsjednika Saveza Luisa Rubialesa...

Vijest o dolasku Julena Lopeteguija na klupu Real Madrida proširila se ekspresno i iznenadila je mnoge. Lopetegui nije bio među kandidatima za preuzimanje Reala, ali prema pisanju španjolskih medija, Sergio Ramos tu je odigrao važnu ulogu.

Objava je trebala doći na red nakon Svjetskog prvenstva, ali dio igrača saznao je kako će Lopetegui preuzeti Real Madrid i trener je zatražio od Madriđana da izađu s tim u javnost kako bi se spriječili bilo kakvi nemiri u momčadi.

U konačnici efekt je bio loš, burno su reagirali čelnici Saveza, posebno predsjednik Luis Rubiales. Kako prenose španjolski mediji, Rubiales je vrlo ljut i zagovara otkaz Lopeteguiju dan uoči početka Svjetskog prvenstva te bi ga u tom slučaju zamijenili Albert Celades i Fernando Hierro koji bi sjedili na španjolskoj klupi već u prvoj utakmici.

Sve će biti poznato vrlo brzo, u španjolskom taboru zakazana je konferencija za medije na kojoj bi se uz izbornika Lopeteguija trebao naći i Rubiales, ona je prvotno zakazana za 10:30 po hrvatskom vremenu, ali odgođena je za sat vremena. Prema pisanju španjolskih izvjestitelja iz Rusije, dio ljudi iz Saveza pokušava odgovoriti Rubialesa od namjere micanja izbornika kako bi se zadržao mir među igračima.

Službenih izjava još nema, Španjolci šute, jedino je Rubiales po dolasku u bazu u Krasnodaru kratko poručio: "Nije vrijeme za razgovore, napravit ćemo ono što je najbolje za momčad i bit ćemo odgovorni."

Otkaz izborniku samo dan prije početka Prvenstva bio bi presedan i za vjerovati je kako ipak neće biti tako drastične odluke već će Lopetegui jednostavno nakon SP-a napustiti reprezentaciju. No, pričekajmo još neko vrijeme, sve će biti jasnije na pressici koja slijedi uskoro.

NOVO: Pressica je ponovno prolongirana, traje sastanak predsjednika Saveza, Lopeteguija, kapetana i zamjenika kapetana. Igrači lobiraju za ostanak Lopeteguija do kraja Svjetskog prvenstva.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!