Nogomet

Španjolci uručili otkaz Lopeteguiju dan uoči početka Svjetskog prvenstva!

Branimir Korać • srijeda, 13.06.2018.
Španjolci uručili otkaz Lopeteguiju dan uoči početka Svjetskog prvenstva!
Foto: EPA

Julen Lopetegui nije ostao na klupi španjolske reprezentacije. Dan uoči početka Svjetskog prvenstva uručen mu je otkaz zbog potpisa ugovora s Real Madridom...

"Odlučili smo uručiti otkaz izborniku Lopeteguiju. Hvala mu što nas je doveo do Rusije i želimo mu sreću. Pet minuta prije objave saznali smo da odlazi u Real Madrid. Takvo što nije prihvatljivo, Julen je odrađivao odličan posao s momčadi, ali takvo ponašanje nismo mogli tolerirati", rekao je predsjednik Saveza Luis Rubiales.

Rubiales je bio najpogođeniji odlukom Lopeteguija koji je, zajedno s Realom, mogao pričekati kraj Prvenstva i onda objaviti svoj odlazak, a ako je uistinu dogovarao i dogovorio ugovor s Realom, a da to nitko u Savezu nije znao, bez obzira na tajming koji je užasan, otkaz je razumljiv.

Na strani Lopeteguija bili su neki ljudi iz vrha Saveza koji su pozivali na mirnoću u ovom trenutku, iza njega stajali su i igrači predvođeni kapetanom Sergijom Ramosom i upravo oni lobirali su kod predsjednika Saveza da promijeni svoju odluku.

Bez obzira na sve, Rubiales je bio čvrst i nije mogao oprostiti Lopeteguiju koji je nedavno dobio poboljšan novi ugovor. Španjolska je tako dan uoči početka Prvenstva i samo dva dana prije prve utakmice protiv Portugala ostala bez izbornika.

Čeka se potvrda tko će voditi Španjolsku u Rusiji, a prema svemu sudeći i prema informacijama koje od jutra dolaze iz Španjolske i Rusije, reprezentacija bi trebala završiti u rukama Alberta Celadesa i Fernanda Hierra kao privremeno rješenje za ovo natjecanje. Uostalom, Španjolska tu niti nema veliki izbor.

Otkaz Lopeteguiju je uistinu presedan, prije ovako važnog natjecanja otpustiti izbornika stvarno je nezabilježen potez. Ostaje za vidjeti kako će to utjecati na igrače kojima u ovom trenutku nije jednostavno.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Jura Zeleni14.06.2018. u 06:32
    Logičan potez saveza. Izbornik je pred SP dužan fokusirati se 100% na repstaciju a ne pregovarati i dogovarati s klubovima...makar to bio i Real. Tako da bih mu i ja dao odmah nogu i potjerao ga odmah van iz hotela - nek si sam plati kartu iz Rusije...papčina. Ali je činjenica da je sve ovo šok za... [više na forumu]
    Jura Zeleni
  • cameosis13.06.2018. u 18:16
    euro? vjerojatno misliš na can. u svakom slučaj jedini logičan potez. daje se nadati da će u buduće to malo uškopiti madrid i njihovog precjednika pereza. protiv protugala im i ne treba trener, nakon toga će biti teško.
    cameosis
  • Šaljivac13.06.2018. u 16:46
    Ovi su luđi od uprava naših prvoligaša.
    Šaljivac
  • Obrisan korisnik13.06.2018. u 16:35
    Ludost. Već petak uvečer čeka Portugal a oni trenera kući. Pitanje je, može li se Hiero snaći na ovako važnoj poziciji u tako kratkom roku?!
    Obrisan korisnik
  • ivos13.06.2018. u 14:16
    t-rex tko je rekao za Ramosa, ima 7 Realovih igrača
    ivos