Nogomet

Mohamed Salah predvodi Egipat u lovu na pobjedu protiv domaćina

Petar Jenjić • utorak, 19.06.2018.
Mohamed Salah predvodi Egipat u lovu na pobjedu protiv domaćina
Foto: EPA

Prvu utakmicu drugog kola odigrat će domaćin Rusija koja na krilima visoke pobjede protiv Saudijske Arabije pokušava osigurati prolazak u osminu finala. Na drugoj strani čeka ju Egipat kojoj se u početnu postavu vraća prva zvijezda Mohamed Salah...

Čak ni oni najoptimističniji Rusi nisu mogli predvidjeti kako će njihova reprezentacija na otvaranju Svjetskog prvenstva s pet pogodaka ispratiti Saudijsku Arabiju. Važna tri boda koja bi im mogla donijeti prolazak u osminu finala.

Iako navijači slave pobjedu svojih miljenika, nogometaši ne mogu živjeti na lovorikama prošlih utakmica. Ruska reprezentacija ostavila je prvu utakmicu iza sebe i svjesna je kako će utakmica protiv Egipta biti sasvim drugačija. Svi su igrači na raspolaganju ruskom izborniku osim Alana Džagojeva koji se nada kako ovo natjecanje za njega nije završeno nakon ozljede u ranoj fazi utakmice protiv Saudijske Arabije.

Rusija ima jako dobar omjer s afričkim reprezentacijama na Svjetskim prvenstvima. U četiri utakmice upisali su tri pobjede i jedan remi, pri čemu su postigli 13 pogodaka. Posebno se pamti pet golova koje je u samo jednoj utakmici postigao Oleg Salenko protiv Kameruna na Prvenstvu u 1994. godine.

Utakmicu iz redova Rusije najavio je Anton Mirančuk koji je povratak Mohameda Salaha na teren istaknuo kao veliki egipatski plus.

"Egipat je vrlo organizirana momčad, nešto kao Saudijska Arabija, ali dosta jača. Međutim, svaka momčad ima svojih mana, pokušat ćemo ih pronaći i probiti njihovu obranu. Čini se kako će Salah igrati protiv nas jer im trebaju bodovi. Vidjelo se da je jako želio igrati kada je sjedio na klupi u utakmici protiv Urugvaja. Naravno da ima veliki utjecaj u ekipi, ali Egipat je momčad od 11 igrača, vidjet ćemo što može protiv nas."

Drugačije na utakmicu svakako gledaju Egipćani koji su se bez svoje prve zvijezde jako dobro držali protiv Urugvaja, ali su poklekli u posljednjim minutama. Bodovi protiv domaćina prijeko su potrebni ako žele polagati nade u prolazak u osminu finala.

Dodatan plus svakako će biti već spomenuti povratak Mohameda Salaha, a igranje napadača Liverpoola dat će dodatan poticaj i ostalim igračima.

"Pripremili smo se dobro i analizirali igru protivnika. Znamo koliko je utakmica važna jer uvijek želimo pobijediti. Vidjet ćemo što će se događati tijekom utakmice i koji je najbolji način za osvajanje sva tri boda", kazao je izbornik Egipta Hector Cuper.

Utakmica drugog kola skupine A igra se na stadionu u Sankt Peterburgu s početkom u 20 sati. Glavni sudac utakmice bit će Enrique Cáceres iz Paragvaja.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!