Nogomet

Nishino: "Rekao sam igračima na odmoru da brojčana prednost nije dovoljna"

Jan Šneler • utorak, 19.06.2018.
Nishino: "Rekao sam igračima na odmoru da brojčana prednost nije dovoljna"
Foto: EPA

Bolji početak Svjetskog prvenstva, Japanci nisu mogli niti zamisliti. Uz sve probleme koje su imale ususret prvog dvoboja, pobjeda protiv jake Kolumbije znači puno više od tri boda...

Iako su prije početka današnjeg susreta Japanci bili opterećeni jakim potresom koji se dogodio u Osaki i problemima koje su imali u hotelu, to se definitivno nije vidjelo na terenu. Japan je istrčao vrlo motiviran, agresivan, a prvi pogodak došao je već u šestoj minuti. Ne samo to, nego je i Kolumbija ostala s igračem manje zbog isključenja Carlosa Sancheza.

"Od samog početka bili smo agresivni i imali smo prednost kada je Kolumbija ostala bez igrača. Ipak, ono što sam i rekao igračima na odmoru, nije samo brojčana prednost dovoljna, potreban je stalni pritisak. Nakon prvog pogotka, dozvolili smo Kolumbiji prednost u posjedu i nismo najbolje završili prvo poluvrijeme", rekao je na konferenciji za novinare izbornik Japana Akira Nishino.

Iako su Kolumbijci izjednačili, Japan se nije zatvarao i čuvao remi već je krenuo prema drugom golu. To im se na kraju isplatilo jer je Yuya Osako glavom postigao gol u 73. minuti. Iako ima svega 182 centimetara, Osako je fantastično osjetio priliku i prevario vratara Davida Ospinu.

"Zabiti gol na Svjetskom prvenstvu je bio moj san otkad sam bio dijete. Presretan sam. Trener nam je rekao da budemo pozitivni, mirni. Ovo je Svjetsko prvenstvo i velika prilika za sve. Mislim da smo počeli natjecanja iznimno dobro", sretan je bio japanski napadač.

Iako je na izborničkoj funkciji od travnja, vidljivo je kako Nishino odlično poznaje momčad i suvereno vodi Japan. Ne samo što je ostvario vrlo važnu, možda i ključnu pobjedu na startu, već je japanski izbornik otkrio kako je na poluvremenu objasnio svojim igračima kako moraju igrati i tražio od njih da idu na pobjedu.

"Rekao sam igračima da se više krećemo, da ih rastegnemo i da iskoristimo brojčanu prednost. Igrači su bili agresivni, čvrsti i mislim da smo jako dobro odradili uvodnu utakmicu", dodao je Nishino.

SP 2018., skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Kolumbija1:2Japan
Poljska1:2Senegal
1Kolumbija 35:2+36
2Japan 34:404
3Senegal 34:404
4Poljska 32:5-33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!