Nogomet

Mate Maleš nakon nesretne epizode u Kini preselio u Rumunjsku

Branimir Korać • četvrtak, 21.06.2018.
Mate Maleš nakon nesretne epizode u Kini preselio u Rumunjsku
Foto: FaH

Nakon što je izgubio cijelu polusezonu zbog toga što ga kineski klub nije registrirao za nastupe, Mate Maleš napokon će dobiti priliku zaigrati nogomet...

Dugo su Kinezi pokušavali dovesti Matu Maleša u svoje redove i kada je zimus napustio Rijeku i preselio u Dalian Yifang, činilo se da je ostvario transfer karijere.

Međutim idila je kratko trajala, Dalian je promijenio vlasnika, u klub je ušla Wanda grupacija koja je imala udio u madridskom Atleticu i kao "poklon" dovela je Yannicka Carrasca i Nicolasa Gaitana iz madridskog kluba.

Bila je to loša vijest za Maleša s obzirom da u kineskoj Superligi postoji ograničenje u broju stranaca koje klub može registrirati, stoga je Maleš izvisio.

Uz Gaitana i Carrasca registrirani su još skupi Portugalac Jose Fonte i Nyasha Mushekwi iz Zimbabvea, prvi strijelac kluba u borbi za ulazak u najviši rang.

Polusezona je Malešu protekla u neigranju i samo treniranju, a na travnjake se vraća u Rumunjskoj gdje će nositi dres Cluja, aktualnog prvaka Rumunjske.

Ovaj borbeni veznjak tijekom karijere imao je puno problema, ozljede su ga zaustavile u ostvarenju još boljih igara i za nadati se kako će u Cluju prvi put uistinu zaigrati u dresu nekog inozemnog kluba. Transfer u Dalian bio je prvi odlazak u inozemstvo, nije bio sretan tako da je dolazak u Cluj novi početak za ovog bivšeg igrača Dinama, Lokomotive, Zagreba i Rijeke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!