Nogomet

Sampaoli stao u obranu Messija: "Svi smo promašili penal, ovo je momčad od 40 milijuna Argentinaca"

Dario Dodić • četvrtak, 21.06.2018.
Sampaoli stao u obranu Messija: "Svi smo promašili penal, ovo je momčad od 40 milijuna Argentinaca"
Foto: EPA

Argentinski izbornik Jorge Sampaoli na konferenciji je za novinare uoči dvoboja drugog kola skupine C Svjetskog prvenstva protiv Hrvatske stao u obranu Lea Messija zbog promašenog jedanaesterca, rekavši kako se ne može kriviti jednog igrača za neuspjehe momčadi...

Argentinci nisu zadovoljni rezultatom prve utakmice protiv Islanda. Na stupu srama našao se Leo Messi, koji je propustio realizirati najstrožu kaznu za vodstvo Gaučosa.

"Kada Messi zabija svi smo dio tog gola, a kada ne pobijedimo smatramo ga odgovornim za to. Lako je smatrati jednog igrača odgovornim za sve. I ja preuzimam krivicu za nerealizirani jedanaesterac", rekao je argentinski izbornik na konferenciji za novinare uoči ogleda s Hrvatskom.

"Leo je najbolji na svijetu, ali nemoguće je misliti da samo jedan igrač može mijenjati situacije. Ne može jedan igrač biti odgovoran za neuspjehe", stao je u obranu svog najboljeg igrača Sampaoli.

"Svi smo promašili penal, ovo je momčad od 40 milijuna Argentinaca".

Osvrnuo se Sampaoli i na nadolazeći ogled Argentine i Hrvatske: "Cilj nam je naći situacije u kojima Messi nije okružen protivnicima. Moramo tražiti prostor u kojem je Leo slobodniji. Njegovi suigrači moraju iskoristiti situacije u kojima je Leo okružen s više protivnika."

Svjestan je Sampaoli kako Hrvatska neće igrati isto kao protiv Nigerije: "Igrat će drugačije nego u prvoj utakmici, s jednim igračem više u veznom redu. Luka Modrić i njihova krila bit će ofenzivniji. Cijenim i poštujem kvalitetu ove hrvatske generacije vrlo mnogo", poručio je strateg Argentine.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!